Avcı'dan AKM ve "Efes'te düğün" açıklaması

Efes'te düğün yapıldığına dair iddialara ilişkin olarak önce Kültür ve Turizm Bakanlığı, ardından Bakan Nabi Avcı'dan açıklamalar geldi. Bakan Avcı, AKM projesine ilişkin olarak da değerlendirmelerde bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Efes Antik Kenti'nde düğün yapıldığına dair iddialara yönelik olarak açıklamalarda bulundu. Bakan Avcı, yönetmeliğin izin verdiğinin dışında bir etkinlik yapılmadığının altını çizerek, "Herhangi bir şekilde, sünnet düğünü, evlilik töreni, nişan yapılmıyor ama orada yine bizim yönetmeliklerimize uygun olarak, müze yönetimimizin denetiminde, zaman zaman kamu kurumlarının, turizm işletmelerinin ağırlandığı, dinletiler, konserler, klasik müzik konserleri, koktey, bazen yemek olabiliyor ama bütün bunlar belli kurallara uygun olarak bilgimiz dahilinde yapılıyor." dedi.

AKM'nin yerine yapılacak yeni projeye ilişkin de açıklamalarda bulunan Avcı, "AKM'yle ilgili çalışmalarımız da son noktaya geldi" diye konuştu.
Bakan Avcı şunları söyledi:

'Efes'te Düğün' iddialarına ilişkin açıklama

"Konuyla ilgili basın müşavirliğinden açıklama yapıldı. Açıklamalarda da vurgulandığı gibi orada herhangi bir şekilde, sünnet düğünü, evlilik töreni, nişan yapılmıyor ama orada yine bizim yönetmeliklerimize uygun olarak, müze yönetimimizin denetiminde, zaman zaman kamu kurumlarının, turizm işletmelerinin ağırlandığı, dinletiler, konserler, klasik müzik konserleri, kokteyl, bazen yemek olabiliyor ama bütün bunlar belli kurallara uygun olarak bilgimiz dahilinde yapılıyor. Hiçbir etkinliğin arkeolojik dokuya zarar vermesine müsaade edilmiyor. Başka tören yerlerimizde, zaman zaman bu tür mekanlarda programlar yapılabiliyor. Buna rağmen bazen işgüzar bir kamu görevlisinin kendi kafasına göre kuralları aşarak uygulamalar varsa diye araştırmalarımızı yapıyoruz. Efes'te böyle bir şey söz konusu değil. Yönetmeliğin izin verdiği türden etkinlikler yapılabilir."

 Nabi Avcı: Efes'te düğün dernek söz konusu değil Nabi Avcı: Efes'te düğün dernek söz konusu değil

"AKM'yle ilgili çalışmalarımız da son noktaya geldi. Onu da yakında, çok yakında ayrıntılı bir basın toplantısı ile sizlerle paylaşacağız. Orası için düşünülen projeyi, ayrıntılarını, mevcut yapının yerine nasıl bir yapını kurulacağını ayrıntılı olarak sizlerle yakında paylaşacağız."

"Kapatılması söz konusu değil"

"Bayram içerisinde bir internet sitesinde arkadaşlarım bana haber getirdiler. Bizim Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın teşkilat yapısını yeniden düzenlenmesine ilişkin çalışmamız var ama bu o değil, Devlet Opera ve Bale, Devlet Tiyatrosu'nun kapatılması söz konusu değil."

'Efes Antik Kenti' için Bakanlık açıklaması'Efes Antik Kenti' için Bakanlık açıklaması