Aviva, Türkiye'de büyüme arayışında

Türkiye'deki faaliyetlerin yeterince büyük olmadığına inanan şirket, genişlemek istiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATAY - İngiltere'nin en büyük ikinci sigorta şirketi konumundaki Aviva Plc, Türkiye'de genişleme isteğinde olduğunu zira halen yürütülen faaliyetlerin yeterince büyük olmadığını açıkladı.

Aviva'nın Türkiye'deki faaliyetlerinin CEO'su Ertan Fırat konuya ilişkin açıklamasında, "Aviva Türkiye'deki yüzde 2.5 oranındaki pazar payının yeterli olmadığını düşünüyor. Piyasada pek fazla satıcı kalmadı ve yine fazla seçenek yok" ifadelerini kullandı.

Fırat ayrıca Aviva'nın Türkiye'deki ortağı Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş. ile ortaklığından memnun olduğunu dile getirdi. Sabancı, 19 Mart tarihinde yaptığı açıklamada Citigroup ve Ak Yatırım'ın Aksigorta'ya yönelik stratejik seçenekleri değerlendirmek üzere yetkilendirildiğini duyurmuştu.

Sabancı'nın CEO'su Ahmet Dördüncü Şubat ayında yaptığı açıklamada Aksigorta için büyük bir uluslararası yatırımcı ile yüzde 50-50 ortaklığa gitmeyi istediklerini belirtmişti.

Sabancı ve Aviva Türkiye'de hayat sigortası ve özel emeklilik alanında faaliyet gösteren Avivasa A.Ş.'nin ortakları konumunda bulunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir