AVM'lerin cirosu yüzde 16 arttı

Bu yılın sonunda AVM'lerde toplam 25 milyar lira ciro hedefleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Alışveriş merkezleri (AVM) ocak ayı ciro endeksi, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 16 arttı.
Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) ve Akademetre Research tarafından ortak hazırlanan AVM endeksine ilişkin yapılan açıklamada, sonuçların sektörde yaşanan "umut verici" gelişmelerin artarak devam ettiğini gösterdiği vurgulandı.
Açıklamada, 2010 yılının ilk göstergesi sayılan AVM endeksi Ocak 2010 verilerine göre, ciro endeksinin geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 16 oranında artış kaydettiği, ziyaretçi endeksine göre ise geçen yılın Aralık ayındaki seviyelerin korunduğu belirtildi.
AYD Başkanı Hakan Kodal, konuya ilişkin değerlendirmesinde, 2010 yılına oldukça yüksek ciro verileriyle başlayan sektörün yıl boyunca bu performansını ve iyimserliğini sürdüreceğine inandığını ifade etti.
Özellikle Anadolu'da AVM'lere olan ilginin artmasıyla birlikte ciroların artış yakaladığının söylenebileceğini, 2010 yılına moralli bir şekilde başlamanın oldukça önemli olduğunu vurgulayan Kodal, "Bu, 2010 yılı sonunda AVM'lerde toplam 25 milyar lira ciro ve 1,1 milyar ziyaretçi sayısına ulaşma konusunda inancımızı artırmaktadır" yorumunu yaptı.
Bu konularda ilginizi çekebilir