Avnet, VMware ile sanallaşma pazarına girdi

Avnet Technology Solutions Türkiye Genel Müdürü Aşık, sunacakları teknolojiler ile kurumlar ve KOBİ'lerin enerjiden tasarruf etmesine katkı sağlayacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Avnet Technology Solutions Türkiye Genel Müdürü Cem Aşık, sunacakları sanallaştırma teknolojilerinin büyük ölçekli kurumlar ve KOBİ'lerin enerjiden tasarruf etmesine, gerekli sermaye ve işletme masraflarını azaltmasına, iş sürekliliğini garantilemesine ve güvenliği güçlendirmesine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Aşık, IT Çözüm dağıtımında faaliyet gösteren Avnet Technology Solutions ile masaüstü ve sunucu sanallaştırma ve bulut bilgi işlem teknolojileri çözümlerinde global bir oyuncu olan VMware Inc. ile Türkiye'de yeni bir dağıtım anlaşması imzaladıklarını duyurmak için düzenledikleri toplantıda, sanallaştırmanın kazançlarını anlattı.

Türkiye'ye sunacakları sanallaştırma teknolojilerinin büyük ölçekli kurumlar ve KOBİ'lerin enerjiden tasarruf etmesine, gerekli sermaye ve işletme masraflarını azaltmasına, iş sürekliliğini garantilemesine ve güvenliği güçlendirmesine büyük katkı sağlayacağını belirten Aşık, çözümleri hakkında şöyle konuştu:

'Sanallaştırma, şirketlerin BT altyapılarını oluşturma ve sürdürme yöntemlerini değiştiriyor. Ancak sanallaştırılmış bir BT ortamı, gelişmiş kurulum ve yönetim becerileri gerektirir. Kanal iş ortaklarımız, müşterilerinin, organizasyonlarına en iyi uyan, maliyet tasarrufu ve verimliliği artırma gibi önemli kazançlar sağlayan, komple VMware temelli sanallaştırma çözümlerini sunacaklar. Avnet Türkiye, VMware'in mobilitede yeni ufuklar açacak, çalışanların ofis dışında işlerini yürütebilecekleri 'masaüstü sanallaştırma' gibi yeni çözümlerini yaygınlaştırmada kilit rol oynayacaktır. Avnet, iş ortaklarının sanallaştırma işini büyütmelerine ve müşterilerinin altyapılarını iyileştirmek için sanallaştırma çözümleri sağlamalarına yardım etme konusunda, VMware ile dünya çapında denenmiş bir uzmanlığa sahiptir."

Türkiye'de sunucu başına bakıldığında kapasite kullanımının yüzde 3'lerde olduğunu dile getiren Aşık, Avrupa'da bu oranın yüzde 25'lerde, israil gibi teknolojiyi etkin kullanan ülkelerde yüzde 60-70 civarlarında olduğunu kaydetti.

Aşık, Avnet ve VMware arasındaki yeni ilişkinin, Türkiye'deki şirketlerin bulut bilgi işlem gibi yeni çözümleri kullanmaları için şimdiden yatırım yapmalarına yardım ettiğini dile getirerek, teknolojilerinin, büyük şirketlere KOBİ'lere sanallaştırma ile "kullandıkça öde" modelini sunmalarına olanak sağlayacağını ifade etti.

Büyük IT firmalarının işlerinde ilk 300 şirkete odaklandığına dikkati çeken Aşık, bundan sonraki yaklaşık 5 bin şirketin bu teknolojilere ulaşımının zor olduğunu dile getirdi.

Kendilerinin teknolojiye ulaşmakta zorlanan 5 bin orta ve büyük işletmeye odaklanacaklarını ifade eden Aşık, sadece sistem kurulumu değil kullanım konusunda danışmanlık vereceklerini de kaydetti.

Bulut Bilgi İşlem ve sanallaştırma

VMware Doğu Bölgesi Direktörü Michael Hillawaert de VMware çözümlerinin müşterilerine somut iş, zaman ve para tasarrufu kazançları sağladığına dikkati çekerek, "Aynen Doğu Avrupa'da olduğu gibi, Avnet'in Türkiye'de de iş ortaklarımızın eğitimlerine yardımcı olacak teknik ve pazar bilgisine sahip olduğunu ve Türkiye'deki pazar payımızı daha da artırmamıza yardımcı olacağını biliyoruz" diye konuştu.

Avnet Technology Solutions EMEA Bağımsız Yazılım Direktörü Mickey Bharat da şunları kaydetti:

"Avrupa'daki şirketler, sanallaştırılmış masaüstleri, sunucular ve depolama cihazlarında enerji tasarrufuna gitmek amacıyla veri merkezlerinde yeşil teknolojiye yöneliyorlar. Müşteriler sanallaştırılmış sunucular kullanarak her üç yılda bir sunucuya eşit bedelde bir maliyet tasarrufuna gidebilirler. Avnet'in kanal iş ortakları sanallaştırmayı sadece müşterilerinin tasarruf etmelerine yardımcı olmak için değil, BT altyapılarını daha çevre dostu kılmak için de kullanabilirler. Avnet ayrıca kanal iş ortaklarımız ile bulut bilgi işlem gibi sanallaştırma ilintili teknolojileri sunabilmeleri için birlikte çalışacaktır.

Bulut bilgi işlem, BT kaynaklarının kullanılış şeklini değiştiriyor. VMware'in lider teknolojisi, şirketlerin veri merkezlerini dahili bir buluta dönüştürmelerine (veri merkezinde sanallaştırılmış kaynaklardan oluşan havuz) olanak verirken, aynı zamanda işlerinin esnekliğini artırmak ve maliyetlerini düşürmek için özel bulutların (private clouds), harici bulut (public cloud) tedarikçileri ile entegre bir şekilde kullanılmasını da destekliyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir