Avrupa Girşimcilik Ödüllerine 2 aday proje

KOSGEB, 'Birlikte daha fazlasını yapabiliriz' adlı proje ile 'Deveci Havzası Entegrasyon Projesi'ni ödüle aday projeler olarak belirledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), 2011 Avrupa Girişimcilik Ödülleri için 29 projeden 2'sini ödüle aday projeler olarak belirledi.

KOSGEB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa Girişimcilik Ödülleri 2011 için KOSGEB'e 29 başvuru yapıldı. Yapılan değerlendirme sonucunda Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi ile Yozgat Kadışehri Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin projeleri, Türkiye'den ödüle aday projeler olarak seçildi.

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, Avrupa Komisyonunun sponsorluğunda 2006 yılından beri verilmekte olan ve girişimciliğin Avrupa çapında kamu kurum ve kuruluşlarının desteği ve teşviki ile geliştirilmesini ifade eden Avrupa Girişimcilik Ödülleri için başvuru sürecinin 15 Kasımda tamamlandığını kaydetti.

Türkiye'de gerçekleştirilen ulusal seçim sürecini yürüten KOSGEB'e yapılan 29 başvurunun oluşturulan değerlendirme komisyonunda incelendiğini ve aralarından iki proje ödüle aday projeler olarak belirlendiğini belirten Kaplan, Avrupa Girişimcilik işletmeleri ve girişimciliği en başarılı şekilde teşvik edenleri belirlemek, en iyi girişimcilik uygulamalarını ve politikalarını sergilemek, girişimciliğin katma değeri üzerine farkındalığı arttırmak ve potansiyel girişimcileri cesaretlendirmek amacını taşıdığını ifade etti.

KOSGEB tarafından gerçekleştirilen değerlendirme sonucunda  Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezinin, "Girişimcilik Ruhunun Geliştirilmesi" kategorisindeki "Birlikte daha fazlasını yapabiliriz"adlı projesi ile birlikte,  Yozgat Kadışehri Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin "Sorumlu Girişimcilik" kategorisindeki "Deveci Havzası Entegrasyon Projesi"nin, Avrupa Girişimcilik Ödülleri için Türkiye'nin aday gösterdiği projeler olarak Avrupa Komisyonu nezdinde adaylık sürecinin resmi olarak başlatıldığını bildiren Kaplan şöyle devam etti:

"Girişimciliğin geliştirilmesine yönelik model ve programlar geliştiren ve uygulayan kurum/kuruluşların katılabildiği ödül yarışmasının beş kategoride gerçekleştirildi. 'Girişimcilik ruhunun geliştirilmesi, yeteneklere yatırım yapmak, girişimcilik ortamının geliştirilmesi, işletmelerin uluslararasılaştırılmasının desteklenmesi ve sorumlu girişimcilik' dallarında yapılan başvurulara ilişkin yapılacak değerlendirmeler sonucunda, her kategori için birer başarı ödülü; ayrıca kategoriler içerisinden seçilen en yaratıcı ve en ilham verici girişimcilik uygulamasına Jüri Büyük Ödülü verilecek. Ulusal seçim süreci sonunda her ülkeden belirlenen iki adayın Avrupa Komisyonuna bildirilmesiyle başlayan değerlendirme süreci sonunda ödüle layık görülen adaylara ödülleri, Mayıs 2011'de düzenlenecek törenle takdim edilecek."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir