Avrupa'nın haberleri, İMKB'yi yükseltmeye yetmedi

Borsa, yurtdışından gelen olumlu haberlere rağmen günü düşüşle kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Borsanın göstergesi İMKB 100 Endeksi günü 640 puan kayıpla, 55.540,67 puan seviyesinden tamamladı. Günlük değer kaybı yüzde 1.14, işlem hacmi ise 2.05 milyar TL olarak gerçekleşti.

Piyasa bayram tatili sonrası kısa haftaya sert düşüş ile başladı. İtalya'da ve Yunanistan'da siyasilerin istifaları ve tedirginleşen ortam, haftanın ilk iki günü yükselen yurtdışı piyasaların dün sert düşüşler göstermesini sağladı. Bugün de Uzakdoğu'ya yayılan satışlar İMKB endeksinde de hızlı düşüş ile açılış getirdi. Endeksi günün ilk seansını 789 puan ekside kapattı.

ABD vadelilerinin eksiden artıya toparlanması, ECB'nin de İtalya tahvilleri almaya başlaması olumsuz görünümü yurtdışında artıya çevirirken, içeride bu tempoya ayak uydurulamadı.

Avrupa'daki olumlu hava İMKB'yi etkilemedi

Yunanistan'da yeni hükümetin kurulması için çalışmalar, başbakan ismi üzerinde varılan uzlaşma ve AB kararlarının uygulanacağı yönündeki açıklamalar yurtdışı piyasalarda yükseliş sağlarken, İMKB endeksi 55500-55800 bandında dalgalı bir seyir izledi. Endeks, kapanışa yakın gelen satış baskısı altında günü düşüşle tamamladı.

Bono piyasasında gösterge faiz 9.92 puan düzeyinde bulunuyor.

Doların ateşi söndü

Sabah saatlerinde 1.80 TL'yi aşarak piyasayı hareketlendiren ABD Doları, ilerleyen saatlerde gevşeyerek 1.7865 TL düzeyinde dengeledi. Euro ise hafifçe yükselerek 2.4265 TL seviyelerinde işlem görüyor.

Kapalıçarşı'da 24 ayar altının gram fiyatı 100.70 TL olarak belirlenirken, cumhuriyet altını 675.50 TL'den satılıyor. Uluslararası piyasada altının ons fiyatı ise 1,746 dolar düzeyinden işlem görüyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir