Aygün'ü burada kaçırdılar

CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasından sonra programlarını değiştiren CHP milletvekilleri Tunceli'de toplandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ELAZIĞ - CHP milletvekilleri İlhan Cihaner, Levent Gök, Müslim Sarı ve Veli Ağbaba, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasının ardından gelişmeleri takip etmek üzere Elazığ'dan Tunceli'ye hareket etti. CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Ankara Milletvekili Levent Gök, İstanbul Milletvekili Müslim Sarı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Tunceli'ye gitmek üzere uçakla Elazığ Havaalanı'na geldi. Milletvekilleri, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Danışman ve muhabirin serbest bırakılmasını talep etmiş

Tunceli'ye gelen CHP milletvekilleri İlhan Cihaner, Levent Gök, Müslim Sarı, Veli Ağbaba ve Muharrem Işık, kaçırılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün eşi Emine Aygün ile görüştü. Aygün'ün kaçırılmasının ardından gelişmeleri takip etmek üzere gece saatlerinde Tunceli'ye gelen milletvekilleri, sabah saatlerinde bir otelde Aygün'ün eşi Emine Aygün, yakınları ve partililerle bir araya geldi.

Milletvekilleri, Emine Aygün ve partililerle bir süre görüştü. Milletvekili Levent Gök, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevlendirmesi üzerine Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, İstanbul Milletvekili Müslim Sarı ve Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ile olayın üzerinden 1-2 saat geçmesine karşın çok kısa bir süre içerisinde derhal Tunceli'ye geldiklerini, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın da yolda olduğunu söyledi.
Bugün valilik ve emniyet yetkilileriyle görüşeceklerini, sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek Hüseyin Aygün'ün derhal serbest bırakılmasına yönelik girişimleri sürdüreceklerini ifade eden Gök, şunları söyledi:
"Bu kabul edilemez tutumu, bütün Tunceli halkının paylaşacağını ve bizlere destek vereceğini umut ediyoruz. Şu anda zaten tüm dünyada ve Türkiye'de bu olaya tepki çığ gibi büyümektedir. Bu eylemi yapanların Hüseyin Aygün'ün bölgede ne kadar sevildiğine, onun Türkiye'ye ve CHP'ye yaptığı hizmetleri de göz önünde bulundurduklarında, yaptıkları eylemin son derece yanlış bir eylem olduğu konusunda derhal bir kanıya varmalarını kendilerinden bekliyoruz ve Hüseyin Aygün'ün kılına dahi zarar gelmeden derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Biz bu değerlendirmeleri arkadaşlarımızla yaptıktan sonra akşam üzeri de yine Tunceli halkıyla beraber bir basın açıklamasıyla çağrımızı yineliyeceğiz."
Gök, bir gazetecinin "Aygün serbest bırakılıncaya kadar burada kalacak mısınız?" sorusu üzerine "Duruma göre değerlendirmemizi sürdüreceğiz, gelişmeleri takip edeceğiz" diye cevap verdi.

Kaçırma anına ilişkin bilgiler

Bir başka gazetecinin "Görgü tanıklarıyla görüştünüz. Size neler anlattılar?" sorusu üzerine milletvekili Gök, tanıkların basına yansıyanları aynen anlattıklarını söyledi.
Gök, şunları söyledi: "Araç, bir virajdan döndüğü zaman durdurulmuş ve Hüseyin Aygün'ün kendileriyle beraber gelmesi ifade edilmiş. Hüseyin bey bir müddet direnmiş. En azından diğer iki arkadaşın, danışmanı ve muhabir arkadaşının serbest bırakılmasını talep etmiş. O iki arkadaş serbest bırakıldıktan sonra Hüseyin Aygün'ü işte hepimizin basından takip ettiği gibi bilinmeyen bir yere doğru götürmüşler. Umut ediyoruz ki bu yanlış tutum derhal sona erer. Biz bu umut ve arzu içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Milletvekilleri, açıklamanın ardından CHP Tunceli İl Başkanlığına geçti.
Öte yandan, Tunceli il merkezi ve çevresinde helikopter hareketliliği gözleniyor. Aygün'ün kaçırıldığı bölge olan Munzur Vadisi'nde helikopterlerin uçuş yaptığı gözlend


Özel, Kılıçdaroğlu'nu aradı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılması nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu aradığı bildirildi. Konuyla ilgili Jandarma Genel Komutanlığı'ndan bilgi aldığını belirten Orgeneral Özel, Kılıçdaroğlu'na olayın takipçisi olduğunu söyledi.

AYGÜN'ÜN KAÇIRILDIĞI BÖLGE

[PAGE]

ovacik3.jpg

[PAGE]

ovacik2.jpg

[PAGE]

ovacik1.jpg


 

Bu konularda ilginizi çekebilir