Aymar, Shifa serisinde 1 milyon liralık ciro hedefliyor

Şirket, Shifa serisinde yer alan 6 bitkinin yağları ile yağ konusunda uzman olduğu imajını desteklemeyi hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Aymar, Shifa serisinde yer alan keten tohumu, çörek otu, susam, üzüm çekirdeği, kabak çekirdeği ve kayısı çekirdeği yağlarını Türk mutfaklarına yeniden sokarak, Aymar'ın "sıvı yağ konusunda uzman" olduğu imajını da desteklemeyi hedefliyor.

Aymar İcra Kurulu Başkanı Nihat Özyurt, konuya ilişkin olarak, shifa serisinde yer alan 6 bitkinin yağlarından geçmişte insanların ciddi olarak faydalandığını ve bunların faydalarının bilimsel olarak da gözlenebildiğini belirterek, hem insanlara fayda sağlamak hem de markalarına değer katmak amacıyla bu yağların üretim ve satışına başladıklarını söyledi. Özyurt, Shifa ürünlerini Türkiye pazarına sunarken, "Aymar sıvı yağ konusunda uzman, bu işi iyi biliyor" imajını tüketicide oluşturmayı amaçladıklarını ve bu anlamda marka değerine de önemli katkıda bulunduğunu belirtti.

İlk olarak üç yıl önce çıkararak, www.aymarshifa.com internet sitesi üzerinden satışa sundukları, 6 ay önce de Migros, Tansaş, Real, Metro gibi perakende noktalarına girdikleri ürünlerle ilgili olarak tüketicilerden, beklediklerinin üzerinde olumlu geri dönüş aldıklarını anlatan Özyurt, üretim sürecine ilişkin olarak, "Bu yağlar için ayrı bir üretim bölgesi oluşturduk. Filtreler içerisinde bulunan büyük taşların sürtülmesiyle ürünlerden yağ çıkarılıyor. Daha sonra süzülerek elde edilen ürün ambalajlanıyor. İlkel yöntemlerle sıkılarak elde edildiği ve rafine işlemden geçmediği için yüzde 100 doğal ürünler" diye konuştu.

1 milyon liralık ciro hedefi

Özyurt, Shifa yağlarını butik ürün olarak lanse etmediklerini ve tüketimin artması amacıyla maliyetine çok yakın bir fiyatla satışa sunduklarını belirterek, "Neredeyse aktarlarda satılan 50 gram fiyatına biz 1 litre ürün veriyoruz" dedi.

Bunun için yaptıkları Ar-Ge ve üretim yatırımının 1,5 milyon doları bulduğunu söyleyen Özyurt, halen satışların ağırlıklı kısmının internet sitesi üzerinden yapıldığını kaydetti. Siteye günde 450-500 ziyaretçi geldiğini ve bunun yüzde 10'unun satışa dönüştüğünü belirten Özyurt, site üzerinden düzenli olarak ürün sağladıkları işadamları, sanatçılar da bulunduğunu dile getirdi. Özyurt, Aymar Shifa'nın İngilizce, Fransızca ve İspanyolca sitelerinin de yakında hizmete gireceğini bildirdi.

En çok tercih edilenlerin keten tohumu, üzüm çekirdeği ve çörek otu yağları olduğunu ve bu konuda hammadde sıkıntısı da yaşadıklarını ifade eden Özyurt, bu sene için 1 milyon liralık bir ciro elde etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Özyurt, başta Fransa olmak üzere birçok ülkeden ihracat talebi aldıklarını belirterek, "Firma olarak şu anda ihracatımız yok. Ancak bu konudaki çalışmaları başlattık ve bu yıl içinde ihracata başlamayı planlıyoruz. Elimizdeki bazı markalar, örneğin Vita markası, komşu ülkelerde çok güçlü" diye konuştu.

Nihat Özyurt'un verdiği bilgilere göre, geçmişte çeşitli sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılan, günümüzde dünya gastronomi yarışmalarında aşçılar tarafından tercih edilen yağların, kozmetik amaçlarla haricen de kullanımına yaygın olarak rastlanıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir