Ayna: Türkiyelilik kavramı olmalı

DTP Genel Başkan Yardımcısı, "Bu ülkede kimlik siyaseti yapan DTP dışındaki tüm siyasi partilerdir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

DİYARBAKIR - Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, "Türkiye kavramı olmalı, Türk Milleti değil. Türkiye Ulusu olmalı, Türk Ulusu değil. Türkiyelilik kavramı olmalı, Türk değil. Bunlar değiştiği zaman çözümün yolu açılır" dedi.

Ayna, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen 9. Diyarbakır Kültür Sanat Festivali'nin kapanışında bir konuşma yaptı.

"Birlikte ve beraberlik içerisinde yaşamanın ön koşulu karşılıklı eşitlik, hakların ve özgürlüklerin tanınmasıdır" diyen Emine Ayna, "Sen bensin dediğin zaman birlik ve beraberlik olmaz. Gün birlik ve beraberlik günüdür, doğru, gün kardeşlik günüdür. Ama o kardeşliği doğru teşhis etmekle olur" dedi.

Ayna, özetle şunları kaydetti:

"Biz hakların ve özgürlüklerin siyasetini yapıyoruz. Bugün Türkiye'de çok kimlik var ve çok kimlik yaşıyorsa, bu ülke bunu Anayasal güvenceye almak zorundadır. Bu kimlik siyaseti değil. Kimlik siyaseti başka kimliği reddetmektir. Bu ülkede kimlik siyaseti yapan DTP dışındaki tüm siyasi partilerdir.

Ben Cumhurbaşkanı'nın Başbakan'ın söylediklerini değil, kamuoyunun söylediklerini önemsiyorum. Kamuoyu çok ciddi tartışıyor Kürt sorununun çözümünü.

Türkiye kavramı olmalı, Türk Milleti değil. Türkiye Ulusu olmalı, Türk Ulusu değil. Türkiyelilik kavramı olmalı, Türk değil. Bunlar değiştiği zaman çözümün yolu açılır."