Aytaç Durak'ın evine 'yolsuzluk' baskını

İçişleri Bakanı Güneş, yolsuzluk iddiasıyla ilgili operasyonda 17 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkındaki iddialarla ilgili operasyonda, 17 kişi gözaltına alındı. Durak'ın yolsuzluk iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında bu sabah evinde de arama yapıldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Durak'ın Mithat Saraçoğlu Caddesi'ndeki evinde araması yaptı.

Durak'ın avukatı Necil Topuz da eve gelerek, polisten bilgi almaya çalıştı. Topuz, basın mensuplarına, neden arama yapıldığı konusunda bilgisinin olmadığını belirtti.

Aynı saatlerde polis ekipleri, Belediye Meclis Başkan Vekili Mustafa Tuncel'in evi ile Büyükşehir Belediye binasındaki arama çalışmalarını tamamladı. Bazı evraka el konulurken, Tuncel ve belediye binasında bir kişi gözaltına alındı.Aramalara KOM Şube Müdürlüğünün yanı sıra İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği gözlendi.

"Benimle uğraşanlar, siyaseten mevta oldu"

Evinde yaklaşık 5 saat boyunca arama yapılan Durak, aramanın bitmesinin ardından, apartmanın bahçesine inerek basın mensuplarına açıklama yaptı.

Durak, hayatı boyunca haramı ve helali gözettiğini, kul hakkının ne olduğunu çok iyi bildiğini ve boğazından hiçbir haram lokmanın geçmediğini belirterek, şunları söyledi:

''Bu son seçimde ve daha önceki seçimlerde de değişik partilerden aday oldum. Ben prensip sahibi adamım. Belediyede partilerin programlarından ziyade, kendi prensiplerim egemen oldu. 'Siyasi ayrıcalığı belediyeye sokmayacağım' sözüm belediyede asılı durur.

Görevden alındığımdan bu yana 15 aydır, 28'i mülkiye baş müfettişi olmak üzere 65 müfettiş araştırma yapıyor. Allah'a şükür yüz kızartıcı, beni mahcup edici bir iddia dahi yok ortada. Sadece dedikodu var. Dürüst olmasam, Adanalı beni tanımasa, seçer miydi? Türkiye'de belediyeciliğin en önde geleni benim. Türkiye Belediyeler Birliğinin başkanlığını en uzun süre yapan benim. Bugüne kadar benimle uğraşanlar siyaseten mevta oldu.

Bütün bunların sonucunda Başbakan kendi açısından haklı, 'aday olma' dedi. Ben de Adana'ya geldim, anket yaptım. Vatandaş da 'istediğin partiden aday ol' dedi. Ben de siyasilerle görüştüm, MHP ile anlaştık, oradan aday oldum ve seçimi kazandım. Affedersiniz, bu defa Başbakanı aldatanlar oldu. İkna edenler oldu, 'Seçimi Aytaç Durak'sız da kazanırız' diye. Kazanamadılar. Ne yapayım kabahat bende mi? Bir kabahat arıyorsanız, kabahat Adanalılarda.''

Eski genel sekreter de gözaltında

Bu arada, Özel Yetkili Savcılık talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında eski Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Gülşen'in de gözaltına alınanlar arasında bulunduğu ve gizlilik kararı olduğu için henüz avukatlara da bilgi verilmediği öğrenildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir