Ayvalık'ta kaçak göçmen faciası!

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi’ne bağlı Altınova Mahallesi’ndeki Martı Sitesi sahiline çoğu çocuk 17 kaçak göçmenin cansız bedeni vurdu...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bugün saat 05.00 sıralarında, İzmir'in Dikili İlçesi'ne bağlı Salihleraltı bölgesinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için denize açılan 22 kaçak göçmenin içinde bulunduğu lastik bot, bir süre sonra alabora oldu.

Fırtınalı havada, dalgalı denizde suya düşen kaçaklardan çoğu çocuk olan 9 kişinin cesedi Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne bağlı Altınova Mahallesi'ndeki Martı Sitesi Sahili'ne vurdu.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova Mahallesi açıklarında göçmenleri taşıyan botun batması sonucu ölenlerin sayısı arama çalışmalarının ardından 17'ye yükseldi.  

Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, Altınova Mahallesi Madra Çayı sahilinde jandarma tarafından cesetler alındığı ihbarı üzerine, görevlendirilen sahil güvenlik botunun bölgeye hareket ettiği belirtildi.   

Açıklamada, şunlar kaydedildi:  

"Sahil güvenlik botu tarafından yapılan arama faaliyetleri neticesinde denizden ve kayalıklar üzerinden 5 göçmen sağ olarak kurtarılmış, 3 göçmenin cansız bedeni alınmıştır. Müteakiben bölgeye 3 sahil güvenlik botu ve 1 sahil güvenlik helikopteri görevlendirilerek arama kurtarma faaliyetlerine devam edilmiştir. Olaya ilişkin olarak saat 11.00 itibarıyla alınan son bilgilere göre, jandarma birimleri tarafından toplam 7 göçmenin sağ olarak kurtarıldığı ve 14 göçmenin cansız bedeninin alındığı öğrenilmiştir." 

Bu arada, sağ kurtulan göçmenler Ayvalık Devlet Hastanesinde tedavi altına alınırken, cesetler aynı hastanenin morguna kaldırıldı. 

Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı da havadan ve denizden arama çalışmalarının devam ettiğini, ölü sayının artabileceğini kaydetti.