Aziz Yıldırım serbest

Bir yıl sonra serbest kalan Yıldırım'ı Fenerbahçe taraftarları Metris çıkışında büyük coşkuyla karşıladı. Aziz Yıldırım, aracın üzerinden taraftarları selamladı.Taraftarlar, bu sırada meşaleler yakıp, Yıldırım'a dokunmak için adeta birbirleriyle yarıştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
 
İSTANBUL - "Futbolda Şike" davasında tahliyesine karar verilen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, işlemlerinin ardından Metris Cezaevi'nden salıverildi.
 
Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "Futbolda şike" davası kapsamında yargılanan, "örgüt kurmak", "şike yapmak ve teşvik primi vermek" suçlarından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve "tutuklulukta geçen süreleri gözetilerek" tahliye edilen Yıldırım, işlemlerin yapılması için İstanbul Adalet Sarayı'ndan Metris Cezaevi'ne getirildi.
 
Yıldırım, Metris Cezaevi'nde yaklaşık 2 saat süren işlemlerin ardından serbest bırakıldı. Cezaevi önünde bekleyen sarı-lacivertli taraftarlar, 358 gün sonra cezaevinden çıkan başkanlarını coşkulu bir şekilde karşıladı.
 
Aziz Yıldırım, cezaevinden aracın tepe penceresinden dışarı çıkarak, taraftarları selamladı. Taraftarlar, bu sırada meşaleler yakıp, Aziz Yıldırım'a dokunmak için adeta birbirleriyle yarıştı.
 
Fenerbahçeliler, tezahüratlarla başkanlarını desteklerken, Aziz Yıldırım da el sallayarak taraftarlara karşılık verdi. Yıldırım, ayrıca kendisine verilen atkı, forma ve Türk Bayrağı'nı boynuna doladı.
 
Başkan Yıldırım'ın tahliyesi sırasında Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Abdullah Kiğılı, eski yönetici Ali Koç da Metris Cezaevi'nde hazır bulundu.
 
Yoğun ilgiden dolayı Yıldırım'ı taşıyan araç cezaevinden ayrılmakta zorluk çekerken, Aziz Yıldırım yaklaşık yarım saatte cezaevi önünden ayrılabildi.
 
Bu arada Aziz Yıldırım'ın ardından Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu da cezaevinden salıverildi.
 
Gergin anlar yaşandı
Aziz Yıldırım'ın salıverilmesi öncesinde Metris Cezaevi önünde gergin anlar yaşandı.
Kalabalığın içinden bir taraftarın attığı maytap, cezaevi önündeki bir polis memurunun yüzüne geldi. Emniyet mensubu, yüzünden hafif şekilde yaralanırken, tedavisi için cezaevine götürüldü.
Bu arada taraftarlar, cezaevinin önündeki yoldan geçen sivil araçta bulunan Trabzonspor atkısı nedeniyle bir kez daha gerginlik yaşadı. Sarı-lacivertliler, bu aracı tekmelerken, içinde bulunan atkıyı alarak yaktı.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir