Babacan, AB turuna çıkıyor

Bakan Babacan dört günde dört AB ülkesini ziyaret edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Marsilya, Roma, Prag ve Londra'yı kapsayan dört günlük AB turuna çıkıyor. Babacan'ın temaslarında AB konusu başta olmak üzere çeşitli ikili ve bölgesel konuların ele alınacak.

Edinilen bilgiye göre, Babacan yarın ilk olarak Barselona süreci, Akdeniz için birlik Dışişleri Bakanları toplantısına katılmak için Fransa'nın liman kenti Marsilya'ya gidecek.

Babacan 4 Kasım Salı akşamı ise Roma'ya geçerek, burada hem Türk-İtalyan forumuna katılacak, hem de ikili görüşmeler de bulunacak.

Çarşamba akşamı Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'a gidecek olan Babacan'ın burada da ikili görüşmelerde bulunacağı kaydedildi.

Prag'ın ardından perşembe akşamı Londra'ya geçecek olan Babacan'ın İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband'la bir araya gelerek, heyetler arası ve baş başa görüşmeler yapması, ayrıca özel programlara katılması öngörülüyor.

Kaynaklar, dört günde dört AB ülkesini ziyaret edecek olan Bakan Babacan'ın görüşmelerinde, AB konusu başta olmak üzere çeşitli ikili ve bölgesel konuların ele alınacağını belirtiyorlar.