Babacan: Türkiye'den sermaye çıkışı yok

Babacan, Merkez Bankasının piyasaya müdahale ettiği Ağustos ayından bugüne kadar, Türkiye'den sermaye çıkışının bulunmadığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Merkez Bankasının piyasaya müdahale ettiği Ağustos ayından bugüne kadar, Türkiye'den sermaye çıkışının bulunmadığını bildirdi.

AK Parti Etimesgut İlçe Başkanlığı 4. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Merkez Bankasının son dönemdeki döviz satışlarına değinen Babacan, Merkez Bankasının piyasaya müdahale ettiği Ağustos ayından bugüne kadar, Türkiye'den sermaye çıkışının bulunmadığını, tam tersine toplamda belirli miktarlarda döviz girişlerinin olduğunu kaydetti. Babacan, ağustos ayından bu yana Türkiye'ye giren dövizin, çıkan dövizden daha fazla olduğunu belirtti.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, artık gelinen süreçte kurun seviyesinin de ekonominin genel durumunu ifade etmediğini kaydederek, şöyle konuştu:

"Eskiden 1970'lerde veya 1990'larda şöyle bir psikoloji vardı; kur arttı mı işler kötüye gidiyor, kur düştü mü işler iyiye gidiyor. Artık öyle değil. Türkiye'nin ekonomik temelleri zaten sağlam. Kurdaki hareketler ağırlıklı olarak dünya piyasalarının, gelişmelerin bir yansıması. Yoksa bizim ekonomimizde sorunlar var, problemler var bunların sonucu kur iniyor çıkıyor, bu değil. Türkiye dışa açık bir ekonomi."

Kurlar yükselirken Merkez Bankasının başarılı bir çizgi izlediğini ifade eden Babacan, "Böyle dönemde Merkez Bankamız gayet başarılı bir çizgi izliyor ve hem regülatör görevini koruyor hem de enflasyonun makul seviyelerde devam etmesi için de bir çizgi ve hedef koyuyor kendisine. Merkez Bankamız zaman zaman piyasaya giriyor ve ağırlıklı olarak döviz satış müdahalelerinde bulunuyor. Ama dönüp bakıyoruz o döviz ne oldu diye o döviz yine Türkiye'de kalıyor" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir