Bağış: Türkiye çok önemli bir ülke haline geldi

Çeşitli inceleme, ziyaret ve toplantılara katılmak üzere Antalya'ya gelen Bağış, Işıklar Caddesi'ndeki esnafı ziyaret etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANTALYA - Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Bir zamanlar 'muhtar bile olamaz' denilen Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye, Avrupa'da ve dünyada çok önemli bir ülke haline geldi" dedi.

Çeşitli inceleme, ziyaret ve toplantılara katılmak üzere Antalya'ya gelen Bağış, partisinin Antalya milletvekilleri Sadık Badak ve Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Orhan Tolunay ile Işıklar Caddesi'ndeki esnafı ziyaret etti.

Bakan Bağış'a işlerinin durduğunu ve dükkan kirasını ödemekte zorlandıklarını söyleyen bazı iş yeri sahipleri, Hükümet'in tedbir almasını istedi.

Gezi sırasında bir vatandaş da Menderes Türel'e, "Tramvay projesini yanlış yaptın" diye tepki gösterdi.

Bakan Bağış ve beraberindekiler, daha sonra tramvaya binerek, Antalya Gazeteciler Cemiyetinin bulunduğu Atatürk Caddesi'ne geldi.

Cemiyetin bulunduğu binanın girişinde Bağış'ın yanına yaklaşan ve adının Hazar Rahman olduğunu söyleyen bir kişi, polisler tarafından işkence yapıldığını iddia ederek, kendisiyle ilgilenilmesini istedi.

Çelişkili sözler sarf eden kişi polisler tarafından uzaklaştırılırken, Bakan Bağış ve Hükümet aleyhine sözler sarf etti.

Bakan Bağış'ın Cemiyet binasına girişinde ise ismi öğrenilemeyen bir genç kız, 17 yaşında okuması gerekirken çalışmak zorunda kaldığını öne sürerek, "'Neden, ne yüzle geldiniz Antalya'ya" diye bağırdı.

Devlet Bakanı Egemen Bağış, tepki vermezken, tepkisini sürdüren genç kız, polislerin müdahalesiyle uzaklaştırıldı.

Bağış, Antalya Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde yaptığı konuşmada, gazetecilik mesleğini ve gazetecilerin cemiyetlerini çok önemsediğini söyledi.

Gazetecilik çileli bir meslek

ABD'de üniversitede okurken iki yıl gazetecilik yaptığını belirten Bağış, gazeteciliğin çok çileli bir meslek olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Gerçekten yaptığınız meslek çok önemli bir meslek. Tabii bu mesleğin hakkını vererek, doğru bilgiyi kamuya, insanlara, halka yansıtan meslektaşlarınıza çok büyük saygı duyuyorum. Bazı meslektaşlarınızın yalan yanlış şeyleri, doğrusunu araştırmadan, sorgulamadan veya bir takım kötü niyetlerle kamuya yansıttıkları zaman da üzüntü duyuyoruz, ama siyasetin bir cilvesi bu. Nasıl bir deniz kaptanı dalgalarla mücadele etmekten çok hoşlanmasa da onsuz da yapamaz. Siyasetçi medya ilişkisi de böyle bir şey. Bazen birbirimizi üzeceğiz, bazen sevindireceğiz, ama sonuçta sizin bizimle, bizim sizinle ayrılamayan bir bağımız var. İletişimimiz var."

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel'in belediyecilik çalışmalarından da övgü ile söz eden Devlet Bakanı Bağış, Türel'in, "partinin gurur duyduğu" bir kişi olduğunu söyledi.

Geçen hafta Çeşme'de bulunduğunu anlatan Bakan Bağış, Çeşme'de herkesin "Biz de Antalya gibi olmak istiyoruz, Çeşme turizmden hak ettiği payı alamıyor" diye konuştuğunu anlattı.

Bağış, onlara "Menderes Türel gibi bir belediye başkanınız olursa bu payı alırsınız" dediğini aktardı.

Başbakan Antalya'da çok önemli mesajlar verecek

Devlet Bakanı Egemen Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gelecek pazar Antalya'ya geleceğini de hatırlatarak, Antalya mitingini çok önemsediklerini belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın burada çok önemli mesajlar vereceğini ifade eden Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Antalya mitingini çok önemsiyoruz. Başbakanımız burada çok önemli mesajlar verecek. Antalya bizim için çok önemli bir il. Antalya, sadece Türkiye'nin büyük illerinden biri değil, Türkiye'nin tanıtımı açısından da çok önemli bir kent. Çünkü Türkiye'ye gelen turistlerin büyük çoğunluğu Antalya'ya geliyor. Bu turistlerin büyük çoğunluğu da AB ülkelerinden geliyor. AB, Türkiye'nin Cumhuriyet'in ilanından sonra en önemli çağdaşlaşma projesi.

Bu kadar çok Avrupalıya Türkiye ile ilgili doğru mesajları verdiğiniz için, Türkiye'nin Avrupa Birliği müzakerecisi olarak şükran borçluyum. Bu sürecin artması, daha fazla Avrupalının Türkiye'ye gelmesi için neler yapabileceğimizi hep birlikte oturup çalışıp, bu potansiyeli artırmamız lazım. Türkiye'nin her yeri bir cennet parçası, ama Antalya gerçekten büyüleyen bir kent. Bütün yorgunluğu alıyor. Önümüzdeki süreçte Türkiye'yi daha iyi ve güzel tanıtacağız, daha güzel anlatacağız ve turizmden hak ettiğimiz payı almaya devam edeceğiz."

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni de cemiyetin çalışmaları ve Antalya'daki basın kuruluşları hakkında bilgi verdi.

Türkiye Avrupa ve Dünya'da çok önemli bir ülke haline geldi

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, cemiyet ziyaretinin ardından "Avrupa Birliği ile İlişkiler" konulu toplantıya katıldı.

Toplantıda, Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla 50 yıllık Avrupa Birliği müzakere hayalini gerçekleştirdiğini belirten Bağış, "Bir zamanlar 'muhtar bile olamaz' denilen Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye, Avrupa'da ve dünyada çok önemli bir ülke haline geldi" dedi.

Partililerden belediye başkanlarına destek isteyen Bakan Bağış, "İnşallah 30 Mart sabahı AK Belediyeciliği tüm Antalya'da gerçekleştireceksiniz. Genel Merkez olarak adaylarımızın arkasında dim dik duruyoruz. Lütfen siz de daha az uyuyun ve biraz daha ter dökün. Ne olur kapı kapı dolaşalım, ne olur sıkılmadık el bırakmayalım. Türkiye'nin sorunlarını çözmek istiyoruz. Bu seçimden de büyük başarıyla çıkacağımıza inanıyorum" diye konuştu.