Bağış: Türkiye eninde sonunda AB'ye katılacak

Egemen Bağış, üyeliğin AB için de önemli olduğunu vurgulayarak, eninde sonunda Türkiye'nin AB'nin en saygın üyesi olacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin eninde sonunda AB'nin en saygın üyelerinden biri olacağını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Londra'daki temasları çerçevesinde İngiltere'de bulunan Bağış, İngiltere'nin AB İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Chris Bryant ile Hilton Otelinde kahvaltıda bir araya geldi.

Görüşmenin başında kısa bir açıklama yapan Bağış, İngiltere'nin Türkiye'nin AB üyeliğinin destekçisi olduğunu ve daha birlikte yapılacak çok şey bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin AB üyeliğinin AB için de son derece önemli olduğunu vurgulayan Bağış, "Avrupalılar da bunun farkına varmaya başladı. Türkiye'nin üyeliğiyle ilgili bazı olumsuz söylemleri dile getirenler bile, 12 faslın açılışında Türkiye'ye destek verdi. Bundan sonra da destek vereceklerine inanıyorum çünkü yaptığımız iş, Türkiye ile AB'nin yakınlaşmasından çok dünyanın küresel sorunlarını çözme konusunda önemli bir adım atmadır. Biz el ele verdikçe, bütün sorunlar aşılacaktır, hiçbir şüphem yok. Eninde sonunda Türkiye AB'nin en saygın üyelerinden biri olacaktır"

İngiltere'nin AB İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Bryant ise Türkiye'yi büyük bir heyetle Londra'da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Türkiye, İngiltere'nin AB'deki en iyi müttefiki olduğunu biliyor" dedi. Bryant, AB'deki bütün müttefikleri Türkiye'nin AB üyeliğinin sadece Türkiye için değil, AB için de iyi olacağı konusunda ikna etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Bir gazetecinin Kıbrıs'la ilgili sorusu üzerine Bryant, Kıbrıs'ta kapsamlı bir barışın adada her iki tarafın da faydasına olacağını belirterek, "Berlin duvarının yıkılmasından bu yana 20 yıl geçmişken, hala ayrılmış bir şehir olması garip. Yeşil Hatta giderken, ayrılmış bir şehir görmek çok garip. Umarım müzakereler barışla sonuçlanır. Kuzey'de seçimler yaklaşıyor ve gelecek birkaç ayda önemli bir hareket görmeyi umuyorum" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir