Bahçeli: BDP'nin gelmesi ülkemiz için yarar olmuştur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BDP milletvekillerinin Meclis çalışmalarına katılma kararıyla ilgili "Gelmelerinde ülkemiz açısından yarar olmuştur" ifadelerini kullandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Bahçeli, MHP Genel Merkezi'ndeki 5. dönem Siyaset ve Liderlik Okulu'nun açılış törenine katıldı.

Tören sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, bir gazetecinin BDP milletvekillerinin Meclis çalışmalarına katılma kararının nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine şunları söyledi:

"Bugün önemli bir gün. TBMM 24. dönem başlangıç günüdür. Bugün sayın Meclis Başkanı'nın bir açılış konuşması, sonrasında Cumhurbaşkanı'nın konuşmalarıyla bir değerlendirme yapılmış olacak. Arkasından da seçimler bitip Meclis açıldığı günden itibaren milletvekillerinin yemini sorunu devam etmekteydi. Bugün Barış ve Demokrasi Partisi ve blok olarak nitelendirilen bağımsız milletvekillerinin katılımıyla Meclis faaliyetlerini başlatmış olacaktır.

Bu blok veya çatı anlamında bağımsızlardan oluşan grubun Meclis'e gelip yemin törenine katılmış olmaları da 24. dönem milletvekilliği çalışmalarını daha düzenli ve disiplinli bir hale getirerek, bazı tartışmalara da son verdirmiş olacaktır. Onun için gelmelerinde ülkemiz açısından yarar olmuştur."

"MHP, tezkerenin kabulü noktasında oy kullanacaktır"

Bahçeli, başka bir gazetecinin "Yeni dönemde artan terör olaylarını önlemeye yönelik, önerileriniz olacak mı" sorunu yanıtlarken de "Daha önceden MHP olarak önerdiğimiz ve bu Meclis döneminde de tekrar gözden geçirilip onaylanması gereken bir tezkere konusu vardır. Sınır ötesi harekatı kapsayan tezkerenin, 17 Ekim'de günü bitmektedir. Zannediyorum siyasi iktidarın, tezkerenin süresinin bir yıl daha uzatılmasıyla ilgili öneride bulunması gerekiyor" dedi.

Böyle bir önerinin, MHP'nin, terörle mücadelede ısrarla ifade ettiği, "terörü kaynağında kurutmak ve Kandil harekatını başarıyla sonuçlandırmak" için bir tezkerenin kabul edilerek, terörle mücadelenin kararlı ve ilkeli şekilde yürütülmesi için fırsat olabileceğini ifade eden Bahçeli, "Tezkere TBMM'ye geldiğinde MHP, var olan milletvekilleriyle, bu tezkerenin kabulü noktasında oy kullanacaktır" yanıtını verdi.

>> Bahçeli: Dört gözle tutuklu milletvekillerini de bekliyorum

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir
BDP