Bahçeli, yeniden genel başkan oldu

MHP'nin 11. Olağan Büyük Kurultayı başladı. MHP lideri Bahçeli, konuşmasının hemen başında Kongre'nin hedefini de iki kelime ile ortaya koydu; "kucaklaşma" ve "kararlılık gösterme..."

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Devlet Bahçeli, 1149 oyla yeniden MHP Genel Başkanlığına seçildi.  Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen MHP 11. Olağan Büyük Kurultayı'nda delegeler, 14 sandıkta genel başkan seçimi için oy kullandı. Kurultayda 1160 delege oy kullandı. Geçerli oy sayısı, 1149 oldu. Tek aday gösterilen Bahçeli, geçerli oyların tamamını alarak yeniden Genel Başkan seçildi.   

MHP'nin  11. Olağan Büyük Kurultayı’na büyük ilgi gösterildi. Yaklaşık 12 bin kişilik Ankara Arena Spor Salonu erken saatlerde dolarken, binlerce kişi dışarıda kaldı. Saat 11.05'te salona gelen MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Bahçeli Nevruz ateşini yakmaya geliyor" anonsuyla birlikte salonda sloganlar atıldı. Partilileri selamlayan Bahçeli, konuşma yapmak için kürsüye geldi.

Kongrenin hedefini açıkladı

MHP Lideri Devlet Bahçeli, konuşmasının hemen başında Kongre'nin hedefini de iki kelime ile ortaya koydu; "kucaklaşma" ve "kararlılık gösterme..." MHP Lideri "kucaklaşmak ve kararlılığımızı göstermek için buradayız" dedi. Ankara'dan "ebedi Başkent" olarak bahseden Bahçeli, Kongre'nin nevruz günü yapılmasını ise, "yeni bir günde, yeni diriliş destanı yazmak için beraberiz. Türk'ün bahar bayramında yeniden doğuş, yeniden milli doğruluş amacıyla biriz ve birlikteyiz" dedi.  

22-025.jpg

'Asenalarım' dedi, salon coştu

Bahçeli konuşmasına, "Mazisi kahramanlıklarla bezenmiş büyük Türk milleti" sözüyle başladı. Kongre salonundaki partililere ise "Türk-İslam ülküsünün yılmaz bekçisi fedakar ülküdaşlarım" diye seslendi.  Ancak asıl coşku, Bahçeli'nin salondaki kadınlara seslenmesi ile yaşandı. Bahçeli, "asenalarım" dediğinde, salonda daha önce hiç olmayan coşkuyla alkışlar ve çığlıklar geldi.

Divan Başkanı Semih Yalçın

MHP Kongresi'nde Kongre divanı oluşturuldu. Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın oy birliği ile divan başkanlığına seçildi. Gündeme geçilmesinin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kurultaydaki konuşmasına başladı.

''Türkiye'nin gözü kulağı bu salondadır"

Türk'ün bahar bayramında yeniden doğuş amacıyla biriz ve birlikteyiz. Nevruz'un güzelliklerin habercisi olmasını diliyorum. Sizlerin ve aziz milletimizin Nevruz Bayramı'nı kutluyorum. Kucaklaşmak için buradayız. Türkiye'nin gözü kulağı bu salondadır. Türkiye'nin kalbi bu salonda atmaktadır.
Hoşgeldiniz Türk tarihinin mirasını getirdiniz. Hoşgeldiniz, kilim oldunuz gönüllerde dokundunuz sevda oldunuz dilden dile dolaştınız. Hoşgeldiniz sizler yenilgiyi reddeden asaletsiniz, sizler Türkiye'siniz. Biliyorum vatanı ablukaya alan insan suretlerine tahammülsüzsünüz. AKP'li yılları silmek için hazırsınız Türkiye'nin geleceği size bağlı. Bugün bu salonda Kuva-i Milliye ateşi yeniden yanmaktadır. Bugün burada yalnız değiliz. Kutlu ecdadımızın ve şehitlerimizin ruhları, anıları bizimledir.

1-521.jpg

"17-25 Aralık rumuzlu şahıs, saray süsü Başbakan"

Bugün MHP'nin Türk milletini ekonomik sıkıntıların cenderesinden kurtarmak için iktidara yürüdüğünü ilan ediyoruz. Hırsızlık ve yolsuzluk yapanlardan hesap sorulacağını tarihe not düşüyoruz. Sesimiz İmralı'da ve Kandil'de yankılanacak, bölücü hainlerin kabusu olacaktır, kaçak ve karanlık sarayında diktatörlük hesapları yapan 17-25 rumuzlu şahsın uykularını kaçıracaktır. Seslerimiz, saray süsü Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun korkulu rüyası olacaktır.

"Bizim yolumuzda haram yoktur"

Türk milleti buradan çıkacak sesi beklemektedir, bu ses yoksulların, kimsesizlerin ve mazlumların ümit kapısı olacaktır. Bizim yolumuz bellidir, bu yolda haram yoktur, yetim hakkına el uzatmak yoktur. Al bayrağımıza ihanet yoktur, bölücü hainlerle yol arkadaşlığı yoktur. Yolumuz nurlu yürüşümüz kararlıdır. Bu itibarla diyorum ki Bizimle Yürü Türkiye...

Süleyman Şah Saygı Karakolu'nu havaya uçurup korkakça kaçanların Çanakkale Savaşları'ndan bahsetmesi yüzsüzlüğün zirvesidir. Bunlar Milli Mücadele yıllarında yaşalardır işgalcilere bin takla atarlardı zira bunlar da milli namus yoktur.

Vatan onlar için kupon arazi bizim için kutsaldır. Erdoğan'a göre vatan sıradan toprak parçasıdır. Bize göre ise vatan namustur. Vatanın tapusu şehitlerimize zimmetlidir. AKP'nin iktidarın milli kültürümüz ağır darbe aldı. Nevruz'un kimlerin elinde heba edildiği ortadadır. Türk milleti Nevruz günü Ergenekon'dan çıkmıştır. Bölücü hainler Nevruz bayramını da sahiplenmektedir, alçak emellerini haykıracakları bir vesile olarak kullanmaktadır. Çok şükür millet burada Türkiye aramızdadır. Biz yapmak için uğraşıyoruz onlar yıkmak için uğraşıyor. Ama biliniz ki Türkiye'nin geleceğini ateşe atmaya niyetlenen bölücü hainler yaktıkları bu ateşin içinde yanıp kül olacaktır.

2-418.jpg

"Ankara-İmralı-Kandil arasında ihanet mesaisi vızır vızır işlemektedir"

İmralı canisinin mesajı okunacakmış ne diyeceği hangi sözlere fitne ve fesatlara imza atacağı günlerdir konuşulmaktadır. Köşesiz yazar çizer takımı imralı canisininm ağzına bakmaktadır. Ankara-İmralı-Kandil arasında ihanet mesaisi vızır vızır işlemektedir. Öcalan canisi ne isterse AKP'ye yaptırmaktadır.

Terörist başının 10 maddelik ihanet metni saraylarda okunmuş Erdoğan ve Davutoğlu adeta sevinç çığlıkları atmıştır. Açıklanan 10 madde ihanetin yol haritasıdır. Ortak açıklamaya AKP ile PKK adeta eşitlenmiştir. AKP ile PKK'nın yeni demokratik cumhuriyeti bu esaslar üzerine inşa edilecektir. AKP, PKK ile resmi söz kesmiştir. Yeni anayasa AKP-PKK işbirliğinin ihanet sertifikası olacaktır. PKK silah bırakmamıştır ve buna da niyeti yoktur.

"Sözde gazeteciler, Yeşilçam kalıntıları hangi film fırıldağı..."

Şimdi izleme heyeti diye 63'lükler arasında yol alan bazı yozlaşmış isimler yeniden tedavüle çıkmışlardır. Sözde gazeteciler Yeşilçam kalıntıları hangi film fırıldağı çevireceklerdir? Türk milletine neyi kabullendireceklerdir? Erdoğan ise izleme heyetinden haberim yok demektedir siz inanmayın sahte sözlerine PKK ile görüşüyorsun dediğimizde inkar yolunu tercih etmişti.

Erdoğan devamlı çark etmektedir. Türk askerinin başına çuval geçirilmesini seyredenler bugünler bambaşka tavırdadır. Paralel yapı dedikler AKP'nin eseridir. Erdoğan şimdilerde aldatıldık, yanıltıldık sözleriyle pişmanlık duyması ikiyüzlülüktür. Erdoğan'ın her önüne gelen kandırıyorsa Türkiye batmış demektir.

Atatürk heykelleri yıkılmakta terörist heykelleri dikilmektedir. PKK üniversiteleri örgütlemiştir bazı üniversiteler bölücü hainlerin kontrolüne geçmiştir. Hükümet sessiz ve umursamazdır.