Bahçeli'den 'harekete geçin' çağrısı

Bahçeli Türk Milletinin birliğine yönelik tehditlerin hız kazandığını belirterek, "Türkiye'mizin kaos ortamına sürüklenmesini önlemek, hepimiz için bir görevdir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Ülkemizin güvenliğini, birliğini ve bütünlüğünü hedef alan husumet cephesinin, hayata geçirmeye çalıştığı alçak senaryolar karşısında yüreğinde vatan, bayrak, millet sevgisi olan hiç kimsenin daha fazla hareketsiz kalması artık beklenmemelidir" dedi.

Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada, Türk milletinin birliğine, huzuruna ve refahına yönelik tehditlerin hız kazandığını, tarihi bir buhran halinin giderek yaklaştığını belirtti.

Türkiye'nin karşısındaki tehlikenin, geride kalan yıllarda yaşanan rejim bunalımları, darbe tehditleri, ekonomik krizler ve toplumsal gerilimlere nazaran doğuracağı ağır sonuçlar bakımından çok daha ciddi ve çok daha önemli olduğunu ifade eden Bahçeli, devlet ve toplum hayatını bugüne kadar ayakta tutan değerler sisteminin tamamen aşındırıldığını, Türkiye'nin içeriden ve dışarıdan çökertilmesi maksadıyla sistemli bir saldırının ısrarla sürdürüldüğünü savundu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin, devlet ve millet olarak bir beka sorunuyla yüz yüze olduğunu öne süren Bahçeli, Türkiye'nin gerilimin had safhaya ulaşarak kontrolden çıkabileceği, çatışma riski yüksek bir bunalım ortamına sürüklendiğini bildirdi.

İç ve dış güvenlik tehditlerinin ağırlaşması, iç çatışma ortamına zemin hazırlamayı amaçlayan tahriklerin tırmanması ve "yönetimin gaflet sınırlarını aşan siyaseti"nin Türkiye'yi uçurumun kenarına getirdiğini iddia eden Bahçeli, "Önümüzdeki dönemde, geçmişte parçalı yapılar olarak karşılaştığımız dokuz ana kriz dinamiği,aynı zaman diliminde buluşacak ve aynı eksen etrafında dönerek, çok güçlü bir çekim ve yıkım alanı yaratacaktır. Türkiye ve Türk milleti, oluşan tahribatın enkazıyla katlanarak büyüyen bu anaforun giderek artan yıkıcı etkisi altında kalacaktır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, şunları kaydetti:

"Bugün Türkiye, milli birliği ve üniter devlet yapısını yıkmayı amaçlayan senaryoların açıkça ve tahriklerin hayasızca sahnelendiği, teröristin makbul görüldüğü, bölücülüğün itibar bulduğu, dağdan şehre inenin törenlerle karşılandığı, şehadetin küçümsendiği, şehidin incitildiği, gazinin eşkıya ile bir tutulduğu, Başbakanı tarafından 36'ya ayrılmak istenen bir milletin kardeşliğini ısrarla korumaya çalıştığı, eli kanlı PKK projelerinin el değiştirerek, son yıllarda hükümet tarafından taşınmaya başlandığı, terörün başaramadığı toplumsal ayrışma ve kırılmayı hükümet ve işbirlikçilerinin hevesle uygulamaya koyulduğu, manevi değerler üzerinden yapılan ucuz siyasetle Türkiye'nin milli çıkarlarının başka başkentlerde pazarlandığı, iktidardan başlayan teslimiyet ve zafiyetin toplum ve devlet hayatımızın her alanına yayıldığı, ahlaki değerlerimizin temellerini sarsan manevi çöküş sürecinin ve yozlaşmanın giderek hız kazandığı, ilkesizliğin erdem, tavizin siyaset, teslimiyetin diplomasi, talanın ticaret olarak topluma çarpıtılarak sunulmaya çalışıldığı, kaynakların israf edildiği, yolsuzluğun kol gezdiği, vurgunların tırmandığı, hırsızlığın prim yaptığı, yandaşların palazlandığı, önüne gelenin ülkemizi açıkça tehdit ettiği, ecdadımızın her gün aşağılandığı, korumasız, sahipsiz, ezik ve yoksul bir ülke haline getirilmiştir."

"Türk Milleti kendisine biçilmek istenen kefeni mutlaka yırtacaktır"

Bahçeli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Özellikle bölücülük tehlikesine karşı sorunun tanımı ve çözüm yöntemi konusunda İmralı'daki caniyle söylem birliği içine giren Başbakanın bu tutumu, terör örgütü güdümündeki ihanet odaklarına yeni ufuklar açmış ve terörle başarıya ulaşacaklarına dair ümit uyandırmıştır. Bu yöndeki tahrik ve zorlamaların kaçınılmaz olarak büyük toplumsal kutuplaşmaları ve çatlamaları aniden keskin kırılmalara çevirebileceği düşünülürse, yaşanacak daha şiddetli gerilimin doğuracağı ağır risk kaçınılmaz bölünme sürecini karşımıza getirecektir.

Siyasi hayatımız, çok önemli bir kavşağa, kalıcı etkileri ve sonuçları olacak bir dönüm noktasına doğru hızla yaklaşmakta, Türkiye'nin geleceğinin yeniden şekilleneceği kritik bir sürecin ileri aşamasına doğru girilmektedir. Cumhuriyetin kuruluş ilkelerini ve yapısını tartışmaya açmak, etnik köken farklılıklarına dayanarak millet varlığını yıkmaya çalışmak, devletin varlığına kastetmekle eş değerdir ve bunun adı ihanettir.

Ülkemizin güvenliğini, birliğini ve bütünlüğünü hedef alan husumet cephesinin, hayata geçirmeye çalıştığı alçak senaryolar karşısında yüreğinde vatan, bayrak, millet sevgisi olan hiç kimsenin daha fazla hareketsiz kalması artık beklenmemelidir. Milliyetçi Hareket, bu konudaki samimi endişelerini her zeminde dile getirmeyi bu tehlikeli gidişin sonuçları hakkında aziz milletimizi uyarmayı tarihi bir sorumluluk olarak görmektedir. Bu konuda en büyük güvencemiz, geride kalan asırlar içerisinde en karanlık günlerin ve en olumsuz şartların bile azmini yenemediği, duruşunu bozamadığı, direncini kıramadığı büyük Türk milletinin geleceğine sahip çıkma iradesidir. Türk milleti, kendisine biçilmek istenen kefeni mutlaka yırtacak, bu hain emelleri besleyenlere hiçbir şart altında asla geçit vermeyerek kirli hesapları boşa çıkartacaktır. Bu milli doğruluş ve yeniden kucaklaşma sürecinde milletini seven herkes üzerine düşeni yapmak, Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu sinsi kuşatmayı aşmak için her fedakârlığı göstermek durumundadır. Büyük Türk milletinin hür ve haysiyetli yaşama azminin, imanının ve sağduyusunun aziz vatanımızın yaşadığı bütün bu badireleri aşmasını, yaklaşan tehlikeleri def etmesini sağlayacağından asla şüphemiz yoktur."

"Milliyetçi Hareket, Türkiye'nin bölünmesine izin vermeyecek"

Bahçeli, Milliyetçi Hareket'in, Türk milletine mensup olmanın, milli birliğe ve mukaddesata sahip çıkmanın ve bunun mücadelesini vermenin ağır bedelleri olduğunun ve olacağının farkında ve şuurunda olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu bedeli ödemeye gönüllü olanlar vatanı ve milleti böldürmemeye ve Türk milletinin kardeşliğini sonuna kadar korumaya kararlıdır. Aynı kader gemisinin yolcuları olarak Türkiye'mizin bir kaos ortamına sürüklenmesini önlemek, hepimiz için vazgeçilmez bir görevdir."

Bahçeli, Milliyetçi Hareket'in Türkiye'nin bölünmesine, ortak değerlerin yok edilmesine ve Türk milletinin kardeş kavgasına sürüklenmesine hiçbir şart altında izin vermeyeceğine dikkati çekerek, "Yüce Allah, Türkiye'yi ve Büyük Türk milletini hiçbir karşılık beklemeden seven, bu uğurda her çileye ve güçlüğe katlanmaya hazır olan Türkiye sevdalılarını mutlaka muzaffer kılacaktır." ifadelerini kullandı.

Ramazan ayının "yanlış gidilen yollardan, yanlış yapılan hesaplardan hiç değilse bu aşamadan sonra dönüş için vicdan ve akıl muhasebesinin yapılmasına vesile olmasını" temenni eden Bahçeli, "Ramazan ayının Türk ve İslam dünyasına bolluk, bereket ile maddi ve manevi yükselme getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir