Bahçeli'den başörtüsü eleştirisi

MHP lideri, AKP ve CHP'yi milleti hayal kırıklığına uğratmakla suçladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Meclis grup toplantısında başörtüsü konusuna değinen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP ve CHP'nin tutumunu eleştirdi.

AKP'nin yanında yer almak için heveslenen CHP'nin başörtüsü yasağının kalkması konusunda samimi olmadığını kaydeden Bahçeli, AKP ve CHP'yi milleti hayal kırıklığına uğratmakla suçladı.

Bahçeli, "Çarşaf giymiş hanımefendilere parti rozeti takarak, samimiyet ve siyasi dürüstlük ispat edilemeyecektir. Kabul edemeyeceğimiz bir boyuta ulaşmaya başlayan başörtüsü sorununu fırsatı ganimet gören bir anlayışla pazarlık malzemesi yapmak ana muhalefet partisinin düştüğü çukurun derinliğini göstermesi bakımından ibretliktir" diye konuştu.

Başörtüsü sorunuyla ilgili düzenlemenin yeri ve adresinin belli olduğunu ifade eden Bahçeli, ilköğretimdeki çocukların okula başörtüsüyle girmeye çalışmalarının ise provokasyon olduğunu kaydetti. Bahçeli artık başörtüsü sorununun beklemeye ve gecikmeye tahammülünün kalmadığını belirtirken Başbakan Erdoğan'ın "Başını örtmeyen hanım kardeşim, kalkıp başı örtülü olan için 'senin için bu mücadeleyi vereceğim' diyemiyor" şeklindeki sözlerini de eleştirdi. AKP'yle 2008 yılında yaptıkları mutabakata bağlı olduklarını yineleyen Bahçeli, AKP'yi ise adım atmaya davet etti.

"Yüreğin yetiyorsa, millete anlatırsın"

Öte yandan AKP'nin PKK ile yaptığı mutabakatın tüm iğrençliğiyle medyaya yansıdığını savunan Bahçeli, PKK'nın aldığı eylemsizlik kararının AKP hükümetiyle karşılıklı mutabakat çerçevesinde olgunlaştığını da öne sürdü. Bahçeli Başbakan Erdoğan'a "Sayın Başbakan yüreğin yetiyorsa, cesaretin varsa buna da sahip çıkarsın ve mertçe ortaya atılarak PKK'yla yapılan görüşmeleri milletimize anlatırsın" diye seslendi.

Hafta sonunda yapılan Hak Par kongresini de eleştiren Bahçeli, "Ankara'da bölücü menşeli bir siyasi partinin kongresinde, Türkçe dışındaki bir başka dilde marş okunmuş ve burada konuk olarak bulunan iktidar partisine mensup milletvekilleri bu marşı ayakta dinleyecek kadar alçalmışlardır" şeklinde konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir