Bahçeli'den koalisyon açıklaması

MHP lideri Bahçeli, partisinin bayramlaşma programında yaptığı konuşmada "ana muhalefet" söylemini tekrarladı, "Çözüm sürecine inananlar bir araya gelmeli" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin bayramlaşma programında konuştu.

Koalisyon tartışmalarına değinen Bahçeli, "MHP ana muhalefet görevini üstlenerek, bugünkü iktidarın faaliyetlerini denetleyerek milletimize gerekli hizmeti sunmak arzusundadır" dedi.

Bahçeli, MHP destekli azınlık hükümeti kurulacağı iddialarını da yalanladı. "Azınlık hükümetine destek verirsek AKP'yi arzularız demektir" diyen MHP lideri, "Onu arzulayacağımıza millet iradesini arzularız" ifadesini kullandı.

Çözüm süreci üzerinden AK Parti'yi eleştiren Bahçeli, şunları kaydetti:

"Çözüm sürecine odaklanmış ve bununla ilgili teması birlikte yürütmüş siyasi partilerin koalisyonda yer almaları ülkemiz için daha hayırlı olacaktır. Çözümün ne olduğunu, amacının ne olduğunu; Türkiye'nin nereye sürükleneceği milletimize net olarak anlatılmalıdır. 
Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın Dolmabahçe Sarayı'ndaki görüşmeleri inkarı sağlıklı bir yaklaşım değildir. Her gün konuşan bir Cumhurbaşkanı'nın Dolmabahçe'deki görüşmelerden haberinin olmaması mümkün değildir. Konu söylediği gibiyse hükümetin ilgili kanadının bir açıklama yapması gerekir."