Bahçeli'den yargıya 'ses kaydı' çağrısı

MHP Lideri Bahçeli, Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtları hakkında, "Hukuk organları devreye girmeli, iddiaları soruşturmalı. Bu kayıtlar doğruysa karşımızda ciddi bir mesele var'' açıklaması yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtları hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Bahçeli, açıklamasında yargıyı göreve davet etti, iddiaların bir an önce soruşturulması gerektiğini vurguladı.

Bahçeli ayrıca, Başbakan Erdoğan ve hükümetinin meşruiyetinin kalmadığını, milli iradeyi temsil yetkisinin sakatlandığını ileri sürdü.

Bahçeli kayıtlara ilişkin yazılı açıklamasında şunları kaydetti: 

"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 17 Aralık 2013 günü erken saatlerde başlatılan 'Büyük Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu'nun hemen akabinde Başbakan'ın kanun kaçağı oğluyla telefon üzerinden yaptığı konuşmalar akıllara durgunluk vermiştir. 17 Aralık operasyonunu haber alır almaz korkuya kapılan Başbakan'ın, yolsuzluktan elde ettiği ve nakit olarak değişik aile fertleri aracılığıyla sakladığı milyarlarca liranın derdine düşmesi skandalla bile izah edilemeyecek bir rezillik olarak tarihe geçmiştir. Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal'i arayarak; amcası Mustafa, abisi Burak, eniştesi Berat ile bir araya gelmesini ve herkesin evinde bulunan çalıntı paraları bir an önce evden çıkarmasını istediği medyaya yansımıştır. Başbakan'ın değişik adreslere gizlenmiş 2,2 katrilyon tutarındaki kirli paranın tamamen sıfırlanmasını ısrarla ve aceleyle oğlundan istediği anlaşılmıştır. Bu kadar büyük bir meblağın akşam karanlıkta evden çıkarılmasının daha yararlı olacağı baba ile oğul arasındaki konuşmalarla ortaya çıkmıştır. Eğer bu konuşmalar tamamıyla doğru ise karşımızda çok ciddi, çok vahim bir mesele var demektir. Eğer bu konuşmalara en ufak bir ilave, en küçük bir montaj yapılmamışsa Başbakanlık makamında oturan zatın insanlığından, inandırıcılığından, iradesinden, iffetinden, daha da önemlisi imanından dahi bahsetmek imkânsız olacaktır"

"Doğruysa bir saniye bile kalmaman lazım"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı yazılı açıklamanın ardından, bugün ikinci açıklamayı Bilecik Bozüyük’te gerçekleştirdi. Burada partililere seslenen Bahçeli'nin gündemini, dün akşam ortaya çıkan telefon görüşmeleri oluşturdu.

Bahçeli Başbakan Erdoğan ve oğlu arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmelerine ilişkin şunları söyledi:

Dün akşam bir olay patladı, Türkiye’nin gündemini oluşturuyor. Çok büyük bir rüşvete baba oğul karıştıkları görülüyor. Demek ki içine doğmuş bir telaşla oğlu Bilal’i arıyor. Kardeşler var, oğullar var, akrabalar var. Böyle bir durumda Türkiye’de yolsuzluğun başının Başbakan olduğunun işareti var. Başbakan komplo diyor. Yalansa komploysa bunu halkımıza açıklasın. Ama konuştuklarınız doğruysa bir saniye bile başbakanlık görevinde kalmaman lazım. 

Yargıyı harekete geçmeye çağıran Bahçeli, "Sayın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı sandalyede oturmamalıdır, bu kadar belge ortadaysa, bütün konuşmalar her yönüyle nüfus ettiyse savcı oturamaz bu neyin nesidir demeli?" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir