Bakan Ala'dan "operasyon" açıklaması

İçişleri Bakanı Ala, yasa dışı dinlemelerle ilgili "paralel yapı" iddialarına yönelik başlatılan operasyona ilişkin, "Hiç kimse kamudan aldığı yetkiyi, insanların özel hayatını tarumar edici biçimde kullanamaz. Soruşturulma süreci devam ediyor" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DOHA - İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ankara Emniyet Müdürlüğünce yasa dışı dinlemelerle ilgili "paralel yapı" iddialarına yönelik başlatılan operasyona ilişkin, "Suç işleyen hiç kimsenin yanına bu kalmaz. Mutlaka ciddi devlet geleneği olan ülkeler, gecikmiş olsa bile ertelese bile o suç işleyenleri soruşturur, inceler ve gereğini yapar" dedi.

Katar'da bulunan İçişleri Bakanı Ala, ziyareti, iki ülke ilişkileri ve bugün Ankara'da gerçekleştirilen operasyona ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Ala, Ankara'da bugün "paralel yapı" iddialarına yönelik başlatılan operasyonla ilgili, şunları kaydetti: 

"Suç işleyenlerin soruşturulması süreci devam ediyor"

"Tabi bir suç, dinlemelere ilişkin, diğer takiplere ilişkin ortaya çıktıktan sonra. O suçun araştırılması soruşturulması adli ve idari yönden gereğinin yapılması, devlet birimlerinin rutin işleri oluyor. İdari tasarruflar, adli soruşturmalar, neticeleniyor. Onların kararları veriliyor. Gereği yapılıyor. Devlet mekanizması kendi içerisinde işliyor. Şunu bilmek lazım, suç işleyen hiç kimsenin yanına bunu işlemiş olması kalmaz. Mutlaka, ciddi devlet geleneği olan ülkeler, gecikmiş olsa bile, ertelese bile o suç işleyenleri soruşturur, inceler ve gereğini yapar. Bu meseleleri de böyle okumak gerekir, böyle zaten. Soruşturmalar sonucunda adli makamlar bu tür kararlar veriyor. Bu kararlar yerine getiriliyor. Herşey hukuk içerisinde ve milletimizin güvenliğini, iletişim güvenliğini, her türlü güvenliğini sağlayacak biçimde devam ediyor. Önemli olan bütün memurların, kamu görevlilerinin, karar alıcıların, bunlardan ders çıkarmasıdır. Hiç kimse kamudan aldığı yetkiyi, milletten aldığı yetkiyi, milletin hak ve özgürlüklerini, insanların özel hayatını, tarumar edici biçimde kullanamaz, kullanmamalıdır. Bir gün gelir ve onun hesabını, o millet sorar. Onun için de suç işleyenlerin suçlar tespit edildikten sonra soruşturulması süreci devam ediyor."

Katar ile Türkiye arasındaki konuları sürekli değerlendirecek bir çalışma grubunun kurulduğunu aktaran Ala, şöyle devam etti:

"Katar'la karşılıklı çalışma grubu oluşturulmasına karar verdik"

"Başbakan ve içişleri bakanı mevkidaşımızla daha çok iç güvenlik konularında karşılıklı, jandarmanın, emniyetimizin karşılıklı eğitimleri konusunda görüştük. Bu karşılıklı işbirliği ve eğitim konularında hem protokollerin hazırlanması, imzalanması hem de iç güvenlik konularında teknolojik enformasyona dayalı, istihbarata, güvenliğe dayalı, işbirliklerin geliştirilmesi ve yapılmasına dayanıyor. Burada, önümüzdeki yıllarda, uluslararası spor karşılaşmaları olacak. Her alanda, konumuz itibarıyla güvenlik alanında, karşılıklı işbirliği ortaya koyabilecek anlaşmaları, protokolleri hazırlayabilecek, karşılıklı çalışma grubu oluşturulmasına karar verdik. Önümüzdeki hafta içerisinde de Türkiye'de bir araya gelecekler. Daha sonra yine Katar'da bir araya gelecek ve protokolleri hazırlayacaklar. Bizler de değerlendirip onayladıktan sonra yürürlüğe girecek."

Bu konularda ilginizi çekebilir