Bakan Çubukçu, 'Ayrımcılık' konusunun ilk dersini verdi

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, cinsiyet ayrımcılığına maruz kalmadığı için bulunduğu konumda olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, cinsiyet ayrımcılığına maruz kalmadığı için bulunduğu konuma gelebildiğini ifade ederken, "Benimle aynı şansa sahip olmayan sayısız kız çocuğu var bu ülkede" dedi.

Çubukçu, 2009-2010 eğitim öğretim döneminin başlaması nedeniyle, İsmail Tarman İlköğretim Okulunda düzenlenen törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Ayrımcılık" konusunda ilk dersi veren Bakan Çubukçu'nun heyecanlanıp heyecanlanmadığını sorması üzerine Çubukçu, "Heyecanlı" olmadığını söyledi.

Herkesin ayrımcılığın yanlış bir şey, hatalı bir tutum olduğunu bildiğini dile getiren Nimet Çubukçu, "İnsanları ötekileştirmenin, ayrımcı bir muameleye tabi tutmanın haklar ve değerler bağlamında yeri olmadığını biliyoruz. Ama gündelik hayatta bu hepimizin karşısına çıkıyor veya biz kendimiz uygulayıcısı oluyoruz" diye konuştu.

Bir şeyi bilmenin, öğrenmenin değerli olduğunu, ancak öğrenmenin başlı başına bir değer ifade etmediğini çocuklara anlattığını dile getiren Çubukçu, bunu hayatlarında uygulayıp içselleştirmeleri gerektiğini kaydetti.

Okullar boş değil, katılım yüksek

Nimet Çubukçu, bu alanda çalışma yaptığını, en iyi bildiği konuyu en kolay şekilde anlatabileceğini düşündüğünü ifade ederek, şunları söyledi:

"Ama bunun çocukların hayatında çok çok önemli yere sahip olması gerektiğini biliyorum. Ben bulunduğum konuma gelebilmişsem, bireysel hayatımda cinsiyetimden dolayı ayrımcılığa uğramamış olduğum içindir. Başarılı olan birçok insan, ayrımcı tutumlara maruz kalmayan insanlardır. Benimle aynı şansa sahip olmayan sayısız kız çocuğu var bu ülkede. Okula gönderilmiyor vesaire. Böyle bir toplumda bunların altını çözmek, vurgulamak gerekiyor. 'Haydi Kızlar Okula' kampanyası yapıyoruz. Bir zihniyet değiştirmeye çalışıyoruz. İşte bu zihniyetin değişeceği mekanlar okul sıraları."

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, gazetecilerin "Bazı okulların boş olduğu" yönündeki hatırlatmaları üzerine de aldığı bilgiye göre, böyle bir şey olmadığını, okullara katılımın yüksek düzeyde bulunduğunu söyledi.