Bakan Işık: NATO anlayışlı olmak zorunda

Rusya ile S400 füzeleri için nihai noktaya gelindiğini belirten Bakan Işık, NATO'nun Türkiye'ye uygun fiyat vermediğini ve bu konuda anlayışlı olması gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Savunma Bakanı Fikri Işık, Rusya ile Türkiye arasında alım görüşmesi yapılan S400 füzeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Işık, "Rusya ile S400 savunma sistemi ile ilgili çalışmalar nihai noktaya geldi. Önemli adım atılmış oldu, ancak bu konuda hem Rusya hem Türkiye tarafından yürütülmesi gereken süreçler var" dedi.

Fikri Işık, NATO'nun kendisine üye olan bir ülkenin Rusya'dan savunma sistemi almasını nasıl karşılayacağı sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Türkiye'nin bir füze savunma sistemine ihtiyacı olduğu açık, ancak NATO ülkeleri bize maliyet etkin öneri sunmadı. Hem teknoloji paylaşmayacaksınız hem de maliyet etkin teklif vermeyeceksiniz; o zaman NATO bu konuda anlayışlı olmak durumunda"

S400'lerin NATO savunma sistemine entegre edilememesi gibi bir durumun oluşabileceğinin farkında olduklarını bildiren Bakan Işık, bu konuyla ilgili NATO'dan bir talepleri de olmadığını ifade etti.