Bakan Işık'tan CHP'li Koç'a eleştiri

Bakan Işık, CHP'li Koç'un Suriye'ye ait savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili açıklaması için, "Esad'in Dışişleri Bakanlığının sözcüsü bu kadar Türkiye aleyhtarı konuşamaz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç'un Suriye'ye ait savaş uçağının düşürülmesine ilişkin yaptığı açıklamaları eleştirdi. Işık, CHP'li Koç'un angajman kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye uçağının düşürülmesine ilişkin açıklamalarını "İnanın, Esed'in Dışişleri Bakanlığının sözcüsü bu kadar Türkiye aleyhtarı konuşamaz" sözleriyle eleştirdi.

"Açıklamayı Esad'ın Dışişleri sözcüsünün yaptığını düşündük"

"Sen misin IMF'den milleti kurtaran? Senin başına çorap öreriz, kumpas kurarız'. Son dönemde yaşanan olayın özeti budur" diyen Işık, TSK'nın angajman kurallarını ihlal ettiği için dün Suriye'nin savaş uçağını düşürdüğünü hatırlattı. 

Haberlerde Türkiye ve Başbakan Erdoğan'ı yerden yere vuran açıklamayla karşılaştığını, açıklamayı yapanın Esed'in Dışişleri Bakanlığının sözcüsü olduğunu düşündüğünü anlatan Işık, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Siz kimin sözcüsüsünüz?"

"Fakat güzel Türkçe konuşuyor, sonra baktım, resim de tanıdık geldi, arkada bir de CHP amblemini gördüm, meğer Haluk Koçmuş. İnanın, Esed'in Dışişleri Bakanlığının sözcüsü bu kadar Türkiye aleyhtarı konuşamaz. Biz bunların 160 bin kişinin kanına girmiş katili nasıl ziyaret ettiklerini, ona nasıl methiyeler düzdüklerini, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) onu savunan konuşmaları nasıl yaptıklarını biliyorduk da ya bu kadar gönüllü sözcülüklerine soyunacaklarına inanın ihtimal vermiyorduk. Siz kimin sözcüsüsünüz ya?  

"Haftaya pazartesiden itibaren CHP'nin plağı döner" 

Işık, CHP'nin seçim geldiğinde halkı hatırladığını, bittikten sonra unuttuğunu, o zaman da milletin menfaatine her şeye karşı çıktığını savundu. 

"Haftaya pazartesiden itibaren CHP'nin plağı döner" diyen Işık, "Bu millet bir şeyden anlamaz, bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam' moduna geçerler. Niye? Bu millet enayi mi? Milletin, sizin bir hafta önce söylediğinizle bir hafta sonra söylediğinizin birbirini tutmaması karşısında bunu fark etmeyecek kadar gözü kapalı mı?" şeklinde konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir