Bakan yardımcılarının maaşını açıkladı

Maliye Bakanı Şimşek, bakan yardımcılarının net maaşının 9 bin 500 lira olduğunu açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakan yardımcılığının, birilerine iş bulmak için oluşturulmuş bir unvan olmadığını belirterek, "Bakan yardımcılarının net maaşı KHK ile belirlendi, 9 bin 500 liradır" dedi.
TBMM Genel Kurulunda 2012 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın maddelerinin görüşülmesine devam ediliyor.
Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bakan yardımcılığının, birilerine iş bulmak için oluşturulmuş bir unvan olmadığını söyledi. Bakanlara gerek milletvekillerinden, gerekse bölgelerden gelen taleplerin takibi için Bakan yardımcılarının önemli bir fonksiyon oynadığına dikkati çeken Şimşek, "Bakan yardımcılarının net maaşı KHK ile belirlendi, 9 bin 500 liradır. Şu ana kadar henüz atanmayan bakan yardımcıları da var. Mesela Maliye Bakanlığında şu anda bakan yardımcısı yok. Bütün bakan yardımcıları atansa dahi burada kiralanabilecek veya satın alınabilecek taşıt sayısı 26'yı geçmez" diye konuştu.
301 bin öğretmen ataması yapıldı 
Atama bekleyen öğretmenler konusuna değinen Şimşek, 2003 yılından beri 301 bin öğretmen atamasının yapıldığını, önümüzdeki yıllarda da ihtiyaca göre öğretmen atamaya devam edeceklerini ifade etti. Şimşek, "Bu dönem, Rusya ve İngiltere dahil yüz binlerce memurun işten çıkarıldığı bir dönem. Oysa Türkiye, hem sağlıkta hem eğitimde hem bütün alanlarda ihtiyacı kadar memur almaya devam ediyor" dedi.
Muhtarların maaşlarına ilişkin soruyu yanıtlayan Şimşek, "2002 yılı Aralık ayında muhtar maaşı 97 lira, ödemek zorunda oldukları en düşük prim miktarı 87 liraydı. Bugün maaş 384 lira, ödemek zorunda oldukları prim 280 lira. Ben, 'Bu yeterlidir' demiyorum. Durumlarının iyileştirilmesi gerektiğine inanıyorum. Hiçbir şey yapılmamış gibi bir yaklaşım içine girmek doğru değil" diye konuştu.
Bu konularda ilginizi çekebilir