Bakan Yılmaz'dan müfredat açıklaması

Bakan Yılmaz, Türkiye'de eğitim alanında iyi bir mesafe alındığını belirterek, "Müfredatı da çağın gereklerine uygun hale getirdikten sonra evlatlarımıza, bizim aldığımız eğitimden çok daha iyi bir eğitim vereceğiz." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Batman'ın Kozluk ilçesinde Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına yönelik terör saldırısında şehit olan 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın Osmancık ilçesindeki cenaze töreninin ardından Çorum Valiliğini ziyaret etti.

Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2019'da Çorum'da tekli eğitime geçileceğini söyledi.

Eğitimin kalitesi açısından tekli eğitimin önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Allah nasip ederse 2019 yılı sonuna kadar, hayırseverlerimizin de katkısıyla, devlet-millet iş birliğiyle Çorum'da hiçbir ikili eğitim kalmayacak. Tekli eğitime geçeceğiz. Bu da eğitimin kalitesini artırmak için olmazsa olmaz unsurlardan biridir." diye konuştu.

Türkiye'de eğitim alanında iyi bir mesafe alındığını belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

"300 binin üzerinde yeni derslik yaptık, 560 binin üstünde yeni öğretmen ataması yaptık. Müfredatı da inşallah çağın gerektirdiği bilgi ve becerileri içerir hale getirdikten sonra evlatlarımıza, bizim aldığımız eğitimden çok daha iyi bir eğitim vereceğiz. Türkiye'nin önü aydınlıktır, açıktır. Bunu da eğitime borçluyuz." ifadelerini kullandı.

Ziyarette Bakan Yılmaz'a, AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu ve Ahmet Sami Ceylan ile Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük eşlik etti.