Bakan'dan öldürülen doktorla ilgili açıklama

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Samsun'da Dr. Kamil Furtun’un görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili, "Arka planı var mı, yok mu? Sağlık Bakanlığı olarak takibini yapacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Seçim bölgesi Bursa'da bu sabah, Vanlılar Derneği’ni (BURVANDER) ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu burada, Dernek Başkanı Prof. Dr. Fikri Pala tarafından ağırlandı. Başkan Pala, Bakan Müezzinoğlu’ndan Yenişehir Havaalanı'dan Van’a da direkt uçuş seferlerinin yapılması için destek istedi. Van için istenen uçak seferi talebinin değerlendirileceğini belirten Müezzinoğlu, Samsun’da görevi başında öldürülen Dr.Kamil Furtun olayı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Neticede bir katil, bir cani, bir hekimi mesleğinin başında katlediyor. Güvenlik güçleri kendisini yakaladılar. Vatandaş diliyle 'psikopat' dediğimiz bir şeyi var. 'Ben bu işten zevk alıyorum' gibi bir cümle söylediği ifade ediliyor. Arka planı var mı, yok mu? Biz Sağlık Bakanlığı olarak yakın takibini yapacağız. Ben öncelikle eşine ailesine sabırlar diliyorum."

Bakan Müezzinoğlu, daha sonra İnşaat Mühendisleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) tarafından düzenlenen kahvaltıya katıldı. Derneğe yeni üye olan 41 kişiye plaketlerini veren Müezzinoğlu, Türkiye'nin 1999 depreminde 30 bin ile ifade edilen insanını kaybettiğini belirterek şöyle dedi:

"Van depremini geçtiğimiz yıllarda yeni yaşadık"

"Bu insanların yanı sıra ekonomisi ve ekonomik dinamiklerinde ağır bedeller ödedi. Daha çok değil Van depremini geçtiğimiz yıllarda yeni yaşadık. Dolayısıyla deprem riski olan bir ülkede inşaat kalitesi ve inşaatın güven vermesi tabii ki insanımız, vatandaşımız için vazgeçilmez önemdedir. Bu anlamda gerek beton standardı, gerekse inşaatın fiziki dayanıklılık standardı bizim asla vazgeçemeyeceğimiz ve bunu da yarınlara insanımıza bir güven olarak sunmamız gereken bir arz. Bugün bu salonda olan inşaat sektörünün çok değerli müteahhitlerinin Bursa’da yakaladığı bu vizyon yarınlara çok daha güçlü gidecektir."

Müezzinoğlu daha sonra uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Dr.Kamil Furki'nin cenaze törenine katılmak üzere Samsun'a hareket etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir