Kurtulmuş: İlave bir yapıya ihtiyaç yok

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Bakanlar Kurulunda kıdem tazminatı reformunun ele alındığını, reformun uygulanabilmesi için ilave bir yapıya ihtiyaç olmadığı söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Kıdem tazminatına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının çalışmalarının ele alındığını ifade eden Kurtulmuş, "Kıdem tazminatı reformu çok detaylı bir şekilde Bakanlar Kurulu'nda gündeme geldi. Politika hedefleri olarak, işçiyi hak kaybına uğratmayacak, işverene ilave yükler getirmeyecek, tahsilat sorunu olmayacak, sürdürülebilir bir yapının ortaya konulduğu bu reform, detaylarıyla Bakanlar Kurulu üyeleriyle paylaşıldı. Bu reformun uygulanabilmesi için ilave bir yapıya ihtiyaç olmadığı, mevcut yapıyla bu reformun yapılabileceği ortaya konuldu." diye konuştu.

Tırlara ÖTV'siz akaryakıt temin edilmesine yönelik hazırlıklara da değinen Kurtulmuş, "Mevcut gümrük kapılarına ilave olarak, yeni gümrük kapılarında da tırların, birtakım mal sevkiyatında bulunan araçlarımızın ÖTV'siz akaryakıt temin etmesi sağlanacak. İkinci olarak da miktarda artış yapılacaktır, belli miktar üzerinde duruluyor. Bu çalışmalar ekonomik yükleri hesaplandıktan sonra önümüzdeki günlerde Türkiye kamuoyuyla paylaşılacaktır." dedi.

"Emeklilik yaşı için güçlü bir çalışma yok"

Kurtulmuş, emeklilik yaşının yukarı çekileceği iddialarına ilişkin de şunları kaydetti:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2036 yılına gelindiğinde, Türkiye'de kadınlarda emekliliğin 58, erkeklerde ise 60 yaşına çekilmesini sağlayacak bir planlama yapıyor. Bu çerçevede, mevcut yasal yapı devam edecek. Şu anda çok güçlü bir şekilde emeklilik yaşının ileriye çekilmesiyle ilgili bir çalışma söz konusu değil."