Bakanlar protesto edildi

Hacı Bektaş Veli Anma törenlerine katılan 3 bakanla vatandaşlar tokalaşmazken, Cumhurbaşkanı Gül’ün mesajı ıslıklandı. Kılıçdaroğlu ise yoğun ilgiliyle karşılandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEVŞEHİR- Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri'ne katılan Devlet Bakanı Faruk Çelik, Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım protesto edildi.

Törenlere katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ise ilgi büyüktü.

47. Ulusal 21. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri devam ediyor.

Üç bakan tören alanına gelirken protestolarla karşılandı. Vatandaşlar, kendileriyle tokalaşmak isteyen bakanların ellerini havada bıraktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Önder Sav ve CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç katıldı.

Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Gül’ün mesajı okunurken ıslıklarla tepki gösterdi. Eski cumhurbaşkanları Ahmet Necdet Sezer ve Süleyman Demirel’in mesajlarıysa alkışlandı.

"Kimseyi kırmamaya özen göstermeliyiz"

Kılıçdaroğlu, "Kimseyi incitmemeye, kırmamaya özen göstermeliyiz. Biz sevgi insanı olmak zorundayız. Düşüncelerini beğenmediğimiz insanlara saygı göstermeliyiz" dedi.

"Eğer gücü sevgiyle barıştırırsak, beraber kullanırsak toplumu huzura kavuştururuz" diyen Kılıçdaroğlu, Hacı Bektaş Veli'nin aydınlanmanı öncüsü olduğunu kaydetti. Hacı Bektaş Veli'nin bir gönül adamı olduğunu vurgulayan CHP Lideri, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hacı Bektaş Veli bir uygarlıktır, bir bilimdir. O, 12. Yüzyıldan başlayarak bütün dünyayı aydınlatan sözleri yazdı. Eğer biz bugün 13. Yüzyıldan 21. Yüzyıla kadar gelip Hacı Bektaş Veli'yi anıyorsak ve bundan sonra da anmaya devam edeceksek, Hacı Bektaş Veli'nin büyüklüğü çok daha iyi anlaşılmış olur. Hacı Bektaş Veli, aydınlanmanın yolunu açtığında yalnız değildi. Anadolu erenleri ile birlikte bütün Anadolu'ya, Balkanlar'a yayıldılar. Onlar bize neyi anlattılar? Sevgiyi, dostluğu, hoşgörüyü anlattılar. Hiç kimseyi öteleştirmeme kavramını yüzyıllar önce söylediler. Dediler ki, '72 millet birdir'. Bize dediler, 'Bir olun, iri olun, diri olun. Gönlünüz insan sevgisiyle dolsun'. Onlar bize bunu öğrettiler."

CHP lideri, Hacı Bektaş Veli'nin "dört kapı, kırk makam" saydığını, aslında bunun insanların ne olması gerektiğini anlattığını ifade etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir