Bakanlık görevini Berlusconi üstlendi

İtalya'da Ekonomik Kalkınma Bakanının istifasıyla boşalan görevi Başbakan Berlusconi üstlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ROMA - İtalya'da Claudio Scajola'nın dün istifasını sunmasıyla boşalan Ekonomik Kalkınma Bakanlığı görevi, şimdilik Başbakan Silvio Berlusconi tarafından üstlenildi.

Berlusconi, bugün cumhurbaşkanlığının bulunduğu Quirinale Sarayı'na çıkarak gerekli onayı da aldı. Scajola'nın istifası ve görevin Başbakan Berlusconi'ye devrine ilişkin yazının, Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano tarafından imzalandığı açıklandı.

Muhalefet, enerji sektöründen de sorumlu olan Ekonomik Kalkınma Bakanlığı'nın yetkilerinin Berlusconi tarafından devralınmasının ciddi bir "çıkar çatışması"nı beraberinde getireceğini ileri sürüyor.

Hükümete yakın kaynaklar ise Berlusconi'nin, Scajola'dan boşalan koltuğa daha sağlıklı bir atama yapmak için zaman kazanma amacıyla söz konusu görevi geçici olarak üstlendiğini belirtiyorlar. Buna göre, söz konusu bakanlığa kimin getirileceğinin önümüzdeki günlerde netleştirilmesi gerekecek.

Scajola, Roma'nın tarihi merkezinde satın aldığı evin ücretinin yarıdan fazlasının, yolsuzluktan yargılanan bir müteahhidin el altından verdiği çeklerle ödendiği biçimindeki iddiaların günlerdir haber konusu olmasının ardından, kendisini daha iyi savunmak amacıyla dün bakanlık görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir