Bakanlık, piknik yerini iPhone'la gösterecek

Orman Bakanlığı'nın uygulaması, en yakın mesire yerini harita üzerinde gösteriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Çevre ve Orman Bakanlığı, yeni geliştirdiği 'Mesire Yerleri Uygulaması' ile en yakın mesire yerini, 'IPhone', 'IPod' ve 'IPad' ortamlarında gösteriyor.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, gelişen mobil iletişim teknolojilerinin sağladığı imkanların, hayatın her alanını etkilediği belirtildi. Bu teknolojilerden biri olan Coğrafi Bilgi Sistemleri'nin (CBS) afet yönetiminden tabii kaynakların planlanmasına, orman yangınlarının takibinden deniz kirliliğinin izlenmesine kadar çevre ile alakalı çeşitli alanlarda kullanıldığı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

'Çevre ve Orman Bakanlığınca geliştirilen ilk mobil CBS uygulaması olan 'Mesire yerleri' ile mesire ve piknik alanları listelenebiliyor, harita üzerinde görülebiliyor. Aynı zamanda ilgili mesire yerine giden yol trafiği, görsel ve yazılı olarak da alınabiliyor. İnsanların eğlenme ve dinlenme ihtiyacının karşılanması için Çevre ve Orman Bakanlığının son yıllardaki çalışmaları ile şehir merkezlerine yakın yerlerde, tabiatı yanı başınıza getiren mesire yerleri büyük artış gösterdi. 2003'te 144 olan mesire yeri sayısı bugün 302'ye ulaşmış bulunuyor. Kent ormanları ve günübirlik alanlar da eklendiğinde piknik yeri seçenekleri artıyor.'

Bu konularda ilginizi çekebilir