”Bakır çağı bitti, fiber çağına başladık”

Superonline Genel Müdürü Erkan, Türkiye'de dünyayla aynı anda fiber çağını başlattıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, bakır çağının bittiğini, fiber çağını başlattıklarını söyledi.

Kendi fiber optik altyapısına sahip telekom operatörü Superonline, 2010 yılında gerçekleştirdiği yatırımları, sunduğu ses, veri ve görüntü hizmetlerini, katma değerli servislerini, yurt içi ve yurt dışında operatörlerle yaptığı iş ortaklıklarını uluslararası fiber bağlantılarını ve "dijital şehirler" vizyonunu Gaziantep'te gerçekleştirdiği basın toplantısıyla açıkladı.

Genel Müdür Erkan, Bayazhan'da düzenlediği basın toplantısında, 74 kente ulaşan altyapı çalışmalarıyla kendi fiber optik omurgasını oluşturan Superonline'nın, 2009 yılında yaptığı yatırım miktarını 2010'da yüzde 100'e yakın bir artışla yaklaşık 500 milyon liraya çıkardığını belirtti.

Superonline Genel Müdürü Murat Erkan; ses, veri ve görüntü iletiminde yeni nesil network kurulumuna önem verdiklerini ve bu konuda da fiber optik teknolojiyi tercih ettiklerini belirterek bireysel, kurumsal ve toptan olarak kullanıcılara ulaştıklarını aktardı.

Birçok önemli teknolojinin ülkemize çok geç geldiğini belirten Erkan, çevirmeli ağ ile internete bağlanma teknolojisinin Türkiye'ye 8 yıl sonra, ADSL'in 5 yıl sonra geldiğini ancak özel sektörün de gelişmesi ile beraber fiber optik teknolojisinin ülkemize dünya ile aynı zamanda geldiğini paylaştı.

Yapılan yatırımlardan elde ettikleri gelirler konusunda ise oldukça başarılı rakamlar elde ettiklerini belirten Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, bir önceki yıla göre yüzde 32, yine bir önceki yılın aynı çeyreğine göre ise yüzde 12,5 arttığını söyledi.

"Bakır çağı bitti, fiber çağına başladık"

Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, yüzde 100 Turkcell Grup şirketi olmanın verdiği güçle Türkiye pazarına damgalarını vurmaya hazırlandıklarını dile getirdi.

2010 yılında tamamı fiber optik altyapı çalışmalarına yönelik 500 milyon lira yatırım gerçekleştiren Superonline'nın "kesintisiz yatırımla hızla büyüyen yenilikçi operatör' haline geldiğini vurgulayan Erkan, fiber hızını ve kalitesini, 2010 sonuna kadar yaklaşık 23 bin kilometrelik altyapıyla Türkiye'nin dört bir yanına ve ara bağlantılarla komşu ülkelere ulaştırmaya kararlı olduklarını söyledi.

"Bakır çağı artık bitti. Superonline olarak Türkiye'de dünyayla aynı anda fiber çağını başlattık" diyen Erkan, insanların artık ev alırken bile fiber altyapısı bulunup bulunmadığına göre karar verdiğine ve dünyanın en hızlı internetine erişebilme olanağının evlerin değerini artırdığına dikkat çekti. Erkan, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye'nin öncü ve yenilikçi telekom operatörü olarak sabit hatlarda numara taşıma seçeneğinin sunulmasını tüm kullanıcılar için önemli bir kazanım olarak görüyoruz. Ne var ki uygulamada bazı güçlüklerin yaşanması ve gereken zamanlamalara uyulmaması sürecin uzamasına ve kullanıcılara hakettikleri hizmetin gerektiği gibi sunulamamasına neden oluyor. Süreç ile ilgili her geçen gün bazı iyileştirmelerin olmasına rağmen uygulamada hala hedeflenen noktaya ulaşılamamıştır."

Bu konularda ilginizi çekebilir