Bakiyev'i İnterpol arayacak

Geçici hükümetin Başkan Yardımcısı Beknazarov, "Bakiyev, savcılıktan aldığımız bilgiye göre şu an Türkiye'de saklanıyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİŞKEK- Kırgızistan'da geçici hükümetin yargı konularından sorumlu Başbakan Yardımcısı Azimbek Beknazarov, devrik lider Kurmanbek Bakiyev'in yakalanması için İnterpol'e başvurduklarını açıkladı.

Beknazarov, haftalık basın toplantısında, dokunulmazlığı kaldırılan, kitlesel kıyım ve görevini kötüye kullanmakla suçlanan Bakiyev'in yakalanması için İnterpol'e başvurduklarını belirterek, "İnterpol onu yakalayacak" dedi.

Bu arada, Rus Ria Novosti haber ajansı, Belarus Başsavcılığı kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, Belarus'un Kırgızistan'ın Bakiyev'in iade talebini yasalar çerçevesinde bir ay içinde değerlendireceği kaydedildi.

Kırgızistan'da 7 Nisanda güvenlik güçleri ile muhalif göstericiler arasında çıkan çatışmalardan sonra iktidardan uzaklaştırılan Bakiyev'in, ABD, Rusya ve AGİT'in Dönem Başkanlığını yürüten Kazakistan'ın ortak çabasıyla ülkeden çıkmasına imkan sağlanmıştı. Bakiyev, Devlet Başkanlığı görevinden istifa ettiğini ülkeden ayrıldıktan sonra açıklamıştı.

Geçici hükümet, devrik liderin 1977 doğumlu oğlu Maksim Bakiyev'in yanı sıra Devlet Güvenlik Hizmeti Başkan Yardımcısı Nurlanbek Temirbayev'in yakalanması için İnterpol'e başvurmuş, ayrıca devrik iktidarın üst düzey güvenlik görevlileri ve bazı bakanları hakkında arama emri çıkarmıştı.

Son günlerde Bakiyev'in İstanbul'da olduğuna dair haberler çıkmıştı. Hatta Kırgızistan'daki geçici hükümetin başkan yardımcısı Azimbek Beknazarov, "Bakiyev Belarus''un Minsk şehrinden ayrıldı ve savcılıktan aldığımız bilgiye göre şu an Türkiye'de saklanıyor" demişti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir