Balkan Ralli Kupası yeniden başlıyor

Toplam 5 ayaktan oluşacak şampiyona, 4-5 Mayıs tarihlerinde Eskişehir'de başlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
İSTANBUL  - Bulgaristan'da bir araya gelen Balkan ülkeleri yöneticileri, 1990'lı yılların sonuna kadar devam eden Balkan Ralli Kupası'nı yeniden canlandırma kararını aldı.
Bulgaristan Otomobil Sporları Federasyonu'nun (BFAS) ev sahipliğinde yapılan ve Bulgaristan'ın yanı sıra, Türkiye, Yunanistan, Romanya ve Sırbistan'dan yetkililerin katıldığı toplantıda, Balkan Ralli Kupası'nın, mayıs ayında Türkiye'de başlaması ve her ülkede seçilen birer yarış üzerinden toplam beş ayaktan oluşması kararı alındı.
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'ndan (TOSFED) yapılan açıklamaya göre, bu sene Türkiye adına Balkan Ralli Kupası'na puan verecek yarış olarak, 4-5 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan Eskişehir Rallisi belirlendi.
Kupada, yarışmacıların düşük bütçeler ile mücadele edilebilmesi yönünde alınan kararlara göre, her ralli yaklaşık 100 kilometre uzunluğundaki özel etap mesafesinden oluşacak.
Her ülkenin organizatörü, diğer ülkelerden gelen ilk üç ekibi kayıt parası almadan yarıştıracak. Ayrıca genç pilotların kupaya katılımını teşvik etmek amaçlı olarak, 27 yaş altındaki sürücüler, Balkan Ralli Kupası'nda kayıt ücreti ödemeyecekler.
Homologe lastikler ve ticari olarak satılan pompa benzini kullanmanın zorunlu olduğu kupada, hem FIA homologasyonu devam eden otomobiller, hem de homologasyonu bitmiş Grup H otomobiller, beş ayrı kategoride yarışabilecek.
Eskişehir Rallisi ile başlayacak 2013 Balkan Ralli Kupası'nın takviminde şu yarışlar yer alıyor:
Eskişehir Rallisi (Türkiye): 4-5 Mayıs
Stari Stolitzi Rallisi (Bulgaristan): 05-06 Haziran
Sırbistan Rallisi (Sırbistan): 21-22 Haziran
Arad Rallisi (Romanya): 23-24 Ağustos
Salonica Rallisi (Yunanistan): 14-15 Eylül