Balyoz'da dört kişi adliyede

MGK eski Genel Sekreteri Sarıışık'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi adliyeye sevk edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Balyoz Planı iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Emekli Orgeneral Sarıışık, emekli Tümgeneral Nuri Ali Karababa, emekli Tuğgeneral Zekeriya Öztürk, emekli Kurmay Albaylar Beşler Güzel ve Mümtaz Can ile emekli Yüzbaşı Mehmet Ulutaş, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcıları tarafından sorgulandı.

Sarıışık, Karababa, Can ve Ulutaş, tutuklanmaları istemiyle İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilirken, Öztürk ve Güzel serbest bırakıldı.

Balyoz'da 12 kişi cezaevinde

Yakalama emrinin çıkarılmasının ardından dün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen emekli Tümgeneral İzzet Ocak ve emekli albaylar Kubilay Aktaş ile Suat Aytın, yakalama emirleri yüzlerine okunduktan sonra cezaevine gönderildi.

Bugün adliyeye gelen tümgeneraller Bekir Memiş ve İhsan Balabanlı, Yarbay Levent Çehreli, albaylar Mustafa Önsel, Abdullah Zafer Arısoy, Recep Yıldız, Yüksel Gürcan, emekli Albay Ümit Özcan ve İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polislerin nezaretinde getirilen Albay Bülent Tunçay da haklarındaki yakalama emirleri yüzlerine okunduktan sonra cezaevine sevk edildi.

Korgeneral Yurdaer Olcan, Tümgeneral Abdullah Dalay, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Korgeneral Engin Alan, Tümamiral Semih Çetin, yarbaylar Hanifi Yıldırım, Ali Rıza Sözen, emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri ve Astsubay Musa Fariz hakkındaki yakalama emirleri ise henüz infaz edilmedi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir