”Bandrol vurgunu sektörün itibarını olumsuz etkiliyor”

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Yüngül, TRT'nin uğradığı zararın, ülke ekonomisine de büyük etkisi olduğunun altını çizdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, bandrol yolsuzluğuna ilişkin, "Bandrol vurgunu sektörün itibarını olumsuz etkiliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Yüngül, kamuoyuna yansıyan bandrol usulsüzlüğüne ilişkin yaptığı açıklamada, TRT'nin uğradığı zararın, ülke ekonomisine de büyük etkisi olduğunun altını çizdi.

Bandrol vurgununun, sektörün itibarını olumsuz etkilediğini, hileli işlem yapan firmalardan alışveriş yapan binlerce tüketiciyi mağdur ettiğini belirten Yüngül, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile İstanbul mali polisinin harekete geçmesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Sektördeki tüm oyunculardan adil ve rekabet etiğine uygun uygulamalar beklediklerini belirten Yüngül, yolsuzlukların ve haksız rekabet yaratan her tür uygulamanın karşısında olduklarını vurguladı.

Yüngül, sektörde bu konudan duyulan rahatsızlığın farkında olduklarını, bandroldeki dolandırıcılığın yanı sıra KDV usulsüzlüğünün de kapsamlı bir operasyon sonrası ortaya çıkarılabileceğini ifade etti.

Sektörde sürdürülebilir uygulamalarla yerli üretimin desteklenmesi için ihtisas gümrüklerinin önemine de işaret eden Yüngül, "AB'de elektronik sektöründe ihtisas gümrükleri uygulaması sorunsuz biçimde yürüyor. Devlet nasıl belli sanayilere bölgesel teşvikler veriyorsa, aynı mantıkla sektörümüzün sağlıklı gelişimi için ihtisas gümrüklerini devreye sokmalı" görüşünü dile getirdi.

Vestel çatısı altında üretilen tüm ürünlerin arkasında olduklarını belirten Yüngül, şunları kaydetti:

"Vestel, yasal prosedürlere uyma konusunda örnek bir şirkettir. Sloganımız olan 'dost teknoloji' anlayışını, tüketicilerimizden çalışanlarımıza, devlet yönetiminden bayilerimize kadar her alana taşımanın gururunu yaşıyoruz. Sektörün tüm oyuncularını dürüst ve adil rekabet ortamına davet ediyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir