Bank Asya, 250 milyon dolarlık murabaha aldı

Bankanın aldığı miktar, Türkiye'de şimdiye getirilen en yüksek tutarlı murahaba sendikasyonu olma özelliği taşıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bank Asya, uluslararası mali piyasalardan 250 milyon dolar tutarında murabaha sendikasyonu aldı.

Bank Asya Genel Müdürü Cemil Özdemir, murabaha sendikasyonunun temsili olarak imzalandığı törende yaptığı konuşmada, 2009 yılında aktif büyüklüğü, krediler ve toplanan fonlarda bankacılık sektörünün oldukça üzerinde bir büyüme hızı yakalayan Bank Asya'nın, geçen yıl da gelişimini sürdürerek sektördeki pozisyonunu güçlendirdiğini söyledi.

Bank Asya'nın uluslararası mali piyasalardan temin ettiği ikinci murabaha sendikasyonu için 3 bankaya 75 milyon dolarlık yetki verilmesine rağmen bunun üç katı üzerinde talep geldiğini ve 26 bankanın katılımıyla 250 milyon dolar toplandığını kaydeden Özdemir, bu tutarın Türkiye'de şimdiye kadar yapılan en fazla talep gelen ve en yüksek tutarlı murahaba sendikasyonu olma özelliği taşıdığını vurguladı.

Standart Chartered Bank Türkiye Temsilcisi Ethem Tuncel de murabaha sendikasyonunun  121,5 milyon dolar ve 99,2 milyon euro olarak birer yıl vadeli iki dilimden oluştuğunu, Standard Chartered Bank, ABC Islamic Bank ve Noor Islamic Bank liderliğinde 26 bankanın katılımıyla sağlandığını bildirdi.

Murabaha sendikasyonunun maliyetinin libor artı yüzde 2,25 olduğunu belirten Tuncel, toplam bir yıl vadede iki kere kar marjı tespit edileceğini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir