Bank Asya, Ada Menkul'u alıyor

Bank Asya Türkiye Genel Müdürü Abdullah Çelik, Ada Menkul değerler için 1 milyon TL ile en yüksek teklifi kendilerinin verdiğini ve ihalenin kendilerinde kaldığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bank Asya Türkiye Genel Müdürü Abdullah Çelik, Ada Menkul Değerler için 1 milyon TL ile en yüksek teklifi kendilerinin verdiğini ve ihalenin kendilerinde kaldığını söyledi.

İstanbul Finans Zirvesi (IFS) kapsamında düzenlenen, "Bankacılar Forumu" oturumunda konuşan Çelik, ABD ve Avrupa için çizilen karamsar tabloya karşın, Türkiye'nin hala yüksek büyüme potansiyele sahip olduğunu ve düşük kamu borcu bulunduğunu söyledi. Bu gelişmeleri Türk bankacılık sektörü için 'umut verici' olarak değerlendiren Çelik, "Ayrıca, önümüzdeki dönemde sermaye piyasası araçlarının daha çok gündeme geleceğini ve gelmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Bu açıdan sermaye piyasası aracı olabilecek 300 milyon dolarlık bir sukuk ihracı alt yapısını tamamladıklarını açıklayan Çelik, yıl bitmeden bu çalışmaları tamamlamış olacaklarını bildirdi. Bank Asya'nın çalışmaları hakkında da bilgi veren Çelik, banka olarak bir aracı kurum satın alma sürecinde olduklarını, ayrıca Ada Menkul Değerler için 1 milyon TL ile en yüksek teklifi kendilerinin verdiğini belirterek, "İhale bizde kaldı" dedi. Çelik, Bank Asya'nın, yatırım bankacılığı proje finansmanı karışımı bir yapı kurma konusunda çalıştığını kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir