Bankacılık yüzde 25'lik kredi büyümesine uyacak

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Aydın, "Bu yılın sonu itibari ile yüzde 25'lik kredi büyümesinin daha üzerinde bir büyüme ile yılı tamamlamayacağımızı gördük" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, bankacılık sektöründeki kredi genişlemesine ilişkin olarak, "Bu yılın sonu itibari ile yüzde 25'lik kredi büyümesinin daha üzerinde bir büyüme ile yılı tamamlamayacağımızı gördük" dedi. Aydın, ekonomi yönetiminin aldığı yüzde 25'lik kredi büyümesine bankacılık sektörü olarak uyacaklarını açıkladı.  Aydın, TBB'nin aylık olağan Yönetim Kurulu toplantısının ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türk bankacılık sektörü finansal istikrardan yanadır

TBB'nin rutin yönetim kurulu toplantısında güncel gelişmeleri değerlendirdiklerini belirten Aydın, "Bu toplantıda ekonomik gelişmelerin, sektörümüze etkilerini enine boyuna tartıştık. Şunu söyleyebilirim: Türk bankacılık sektörü finansal istikrardan yanadır. Bunda en ufak şüphe bulunmamaktadır. Otoritenin, ekonomiyi düzenleyen yetkililerin aldığı yüzde 25'lik kredi büyümesine, sektör olarak uyacağız" dedi.

Buradaki ölçünün ve yapılması gerekenin bu yılın başından sonuna kadarki kredi artışı olduğuna dikkat çeken Aydın, basında çıkan bazı haberlerde kredilerin büyümüş gibi görüldüğüne işaret ederek, "Aslında bankacılıktaki kredi genişlemesine ve bugün geldiğimiz noktaya baktığımızda yıl sonu itibariyle yüzde 25'lik kredi büyümesinin daha üzerinde bir büyüme ile yılı tamamlamayacağımızı, değişik bir ifadeyle yüzde 25'lik kredi büyümesine uyulacağını gördük. Burada bir birlikteliğimiz var" dedi.

Bütüncül bir politika olmalı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) yaptığı düzenlemeleri olumlu bulduklarını, bunların yapılması gereken düzenlemeler olduğunu kabullendiklerini söyleyen Aydın, TMSF'nin de bir düzenlemesinin olacağını hatırlatarak, "Biz düzenlemelerin doğru olduğunu söylemekle birlikte, bunların bütüncül politika içinde yapılmasını daha çok arzu ediyoruz" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir