Bankacıydı pastacı oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TRABZON - Trabzon'da, yıllarca finans sektöründe çalışan Dilek Kılınç, çocukluğundan beri hayallerini süsleyen butik pastacılık için iş yeri açma fırsatını, Çalışma ve İş Kurumu Trabzon Müdürlüğü ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) desteklediği proje sayesinde yakaladı.

1-270.jpg

[PAGE]

Kılınç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da yaklaşık 6 yıl bir bankada çalıştığını, aynı zamanda çeşitli pastacılık kurslarına katıldığını söyledi.

2-259.jpg

[PAGE]

3-229.jpg
Çocuğu dünyaya geldikten sonra işten ayrılıp, ailesiyle Trabzon'a yerleştiğini ifade eden Kılınç, bir yandan oğlunu büyüttüğünü, diğer yandan evde tasarım pasta üretip, sattığını anlatarak, "Bu süreçte Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından girişimcilik eğitimi verildiğini öğrendim. Yaklaşık 1,5 ay süren kursa devam ettim ve belge aldım. Nasılsa evde üretim yapıyorum, oğlum da artık büyüdü iş yeri açabilirim diye düşündüm ve girişimcilere hibe kredi desteği sağlayan KOSGEB'e proje sundum" dedi.

[PAGE]

"Çocukluğumdan beri hayalini kurduğum işi yapıyorum"
Tasarımını yaptığı ve ürettiği pastaları satabileceği butik pastane açma projesinin kabul edildiğini belirten Kılınç, şöyle devam etti:

4-176.jpg

[PAGE]


"Yaklaşık 12 bin lira hibe kredi desteği aldım. Kredi sayesinde üretim için gerekli araç gereci ve malzemeleri temin ettim. Girişimcilik eğitimi sayesinde cesaretimi topladım ve iş yerimi açtım. 1,5 yıldır da çocukluğumdan beri hayalini kurduğum işi yapıyorum. Çok mutluyum."

5-124.jpg

[PAGE]

Kılınç, girişimcilik eğitimi ve kredi desteği sayesinde iş yeri sahibi olduğunu vurgulayarak, "Başlangıçta benim de yaptığım gibi evde çeşitli ürünler üretip kendi imkanlarıyla satmaya çalışan çok sayıda kadın var. Kadınların desteğe ihtiyacı var. Bu nedenle girişimcilik eğitimlerinin çok faydasını gördüm" diye konuştu.

6-089.jpg
Kılınç, Kahramanmaraş Caddesi'ndeki bir iş merkezinde bulunan dükkanında sipariş üzerine nişan, düğün, doğum günü gibi özel günler için pasta hazırlıyor.