Bankalar eşgüdümlü çalışmalı

Avrupa Komisyonu Başkanı Barroso, bankaların, toksik varlıkları başlarından savabilmeleri için sermaye artırımında eşgüdümlü çalışması gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL - Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, bankaların sermaye artırımında eşgüdümlü çalışması çağrısında bulundu.

Barroso, bir televizyonda yaptığı açıklamada, "Üye ülkelere bankaların sermaye artırımında eşgüdümlü hareket etmelerini öneriyoruz ve böylece karşılaşabilecekleri toksik varlıkları başlarından savabilirler" dedi.

Rekabetten Sorumlu AB Komiseri Joaquin Almunia da, "Bankaların sermaye artırımını desteklemek için özellikle ülke borçları olmak üzere bankaların varlıklarının yeniden değerlendirilmesine ihtiyaç olduğunu, ancak vergi mükelleflerinin paralarının sadece son çare olarak kullanılması gerektiğini" ifade etti.

Bu arada Londra merkezli Avrupa Bankacılık Üst Kurumunun (EBA) bankaların sermaye pozisyonlarını gözden geçirdiği bildirildi.

Geithner: Borç krizi küresel toparlanma için önemli risk

ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner ise, "Avrupa'nın borç krizinin küresel ekonomik toparlanma için önemli risk teşkil ettiğini" kaydetti.

Geithner, ABD Kongresi Senato Bankacılık Komitesi'nde yapacağı konuşma metnine göre, ABD yönetiminin, Avrupa'da durumun istikrara kavuşmasında bir strateji kabul etmesi için Avrupalı liderleri cesaretlendirmede Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yakın çalışma içinde olduğunu bildirdi.

ABD'li finansal kuruluşların AB ekonomilerinin karşı karşıya olduğu risklere maruz kalma olasılığını önemli ölçüde azalttığını belirten Geithner, krizin kötüleşmesinin ABD'de güvene zarar verebileceğini ve tüketici talebini zayıflatabileceğini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir