Bankaların bono ihraç talepleri kayda alındı

SPK; VakıfBank'ın, 500 milyon lira nominal değerli ve Halkbak'ın 3 milyar liralık bono ihraç taleplerini kayda aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – VakıfBank'ın, 500 milyon lira nominal değerli 176 gün vadeli banka bonolarının Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından kayda alındığı bildirildi.

Vakıfbank'ın Kamuyu Aydınlatma Platformundaki (KAP) açıklamasında, bankanın yurt içinde 1 milyar 500 milyon liraya kadar farklı vadelerde Türk lirası cinsinden banka bonosu ve/veya tahvil ihraç edilmesine ilişkin olarak SPK tarafından onaylanan ve bugün tescil edilen izahnamenin yayımlandığı kaydedildi.

Açıklamada, bankanın bu kapsamda 500 Milyon lira nominal değerli ve 176 gün vadeli banka bonolarının halka arz edilerek satışı amacıyla hazırlanan sirkülerin 20 Temmuz 2011 tarihinde Sermaye Piyasası Kuruluna sunulduğu ve bugün kayda alındığı belirtildi.

Yapı Kredi 2 milyarlık tahvil ihracı için başvurdu

Öte yandan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye Halk Bankası AŞ'nin 3 milyar lira tutarında tahvil/banka bonusu ihraç talebini kayda aldı.

SPK'nın haftalık bültenine göre, bu hafta içinde 3 şirket, menkul kıymet ihracı nedeniyle Kurula başvuruda bulundu.

Buna göre, Yapı ve Kredi Bankası AŞ, 2 milyar 91 milyon 250 bin liralık, Türkiye Halk Bankası AŞ de 1 milyar 673 milyon liralık tahvil ihracı nedeniyle Kurula başvurdu.

ING Bank AŞ de 200 milyon lira tutarında B tipi Değişken Yatırım Fonu ihracı nedeniyle Kurula başvurdu.

Türkiye Halk Bankası AŞ'nin 3 milyar lira tutarında tahvil/banka bonosu ihraç talebi de Kurul kaydına alındı. Kurul kaydına alınmasından sonraki bir yıl içerisinde yurt içinde 3 milyar liraya kadar farklı vadelerde Türk Lirası cinsinden banka bonosu ve/veya tahvil ihraç edilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir