Bankaların ilk çeyrek karları düşük

İngiliz bankacılık grubu Barclays'in ilk çeyrek net karı yüzde 5, İsviçreli Credit Suisse'nin ilk çeyrek net karı yüzde 45 düştü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İngiliz bankacılık grubu Barclays'in ilk çeyrek net karı yüzde 5 düştü.

Bankadan yapılan açıklamada, geçen yıl ilk çeyrekte 1,07 milyar sterlin olan bankanın karının 1,01 milyar sterline (1,67 milyar dolar) gerilediği bildirildi. Söz konusu çeyrekte bankanın gelirleri de yüzde 7 düşerek 7,4 milyar sterlin oldu.

Bankanın yatırım bankacılığı birimi Barclays Capital'in gelirleri ise yüzde 15 düşerek 3,3 milyar sterline düştü.

Barclays'in Üst Yöneticisi (CEO) Bob Diamond, yaptığı açıklamada, bankanın zorlu dış çevre içinde 2011 yılına iyi bir başlangıç yaptığına inandığını, bankanın sermaye yeterlilik oranını da (Core Tier 1) yüzde 11'e çıkardığını belirtti.

Credit Suisse'nin karı yüzde 45 düştü

Öte yandan, Credit Suisse'nin ilk çeyrek net karı yüzde 45 düşerek 1,14 milyar İsviçre Frangına (1,3 milyar dolar) geriledi. Geçen yıl söz konusu çeyrekte bankanın karı 2,06 milyar İsviçre Frangı olmuştu.

Zurih merkezli bankadan yapılan açıklamada, operasyonel karın da yılın ilk üç aylık döneminde yüzde 16,6 düşerek 1,67 milyar franka gerilediği bildirildi.

Bankanın Üst Finansal Yöneticisi David Mathers, bankanın toplamda güçlü bir çeyreğe sahip olduğunu ve yeni küresel ve İsviçre bankacılık düzenlemeleri paralelinde iyi ve güçlü bir pozisyonu olduğunu kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir