Baransu gözaltında

Gazeteci Mehmet Baransu Balyoz Davası nedeniyle gözaltına alındı. Baransu terör örgütü kurmak ve devlet güvenliğiyle ilgili belgeleri temin etmekle suçlanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Terör Mücadele Şubesi'ne bağlı polisler, Mehmet Baransu'nun İstanbul'daki evinde arama yapıyor. 

Hakkında gözaltı kararı olan Mehmet Baransu terör örgütü kurmak ve devlet güvenliği ile ilgili belgeleri temin etmekle suçlanıyor. 

Taraf Gazetesi muhabiri Mehmet Baransu, Balyoz Davası'na konu olan iddiaları Ocak 2010'da yazmış, sonra iddiaların dayanağı belgeleri bavul içerisinde savcılığa teslim etmişti. 

Açılan dava sonucu 300'den fazla subay hapis cezası almıştı. 3-4 yıl hapis yattıktan sonra hak ihlali gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi kararıyla tahliye edilmişlerdi. 

Mehmet Baransu, 20 Ocak 2010 tarihinde iddia edilen Balyoz Darbe planlarını Taraf'ta yayınlamış, daha sonra söz konusu planlara ait olduğu iddia edilen CD'leri savcılığa götürerek Balyoz Davası'nı başlatmıştı. Söz konusu yargılamada yıllarca tutuklu kalan sanıkların yeniden yargılanmasına karar verilmiş, bu süreçte söz konusu CD'lerin sahte olduğu bilimsel raporlarla ortaya çıkmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir