Baro'da olağanüstü genel kurul

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
İSTANBUL - Başkanı ve yöneticileri hakkında dava açılan İstanbul Barosu'nun, olağanüstü genel kurulu başladı.
 
"Balyoz Planı" davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi ve Konya Barosu Başkanlığı'nın suç duyurusu üzerine Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma sonucunda "yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs" suçundan başkanı ve yöneticileri hakkında dava açılan İstanbul Barosu'nun, olağanüstü genel kurulu başladı. 
 
Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP milletvekilleri Mahmut Tanal ve İlhan Cihaner, bazı baro başkanları ile Almanya'dan bazı hukuk kurumlarının temsilcileri katıldı. 
 
Genel kurul divan başkanlığına Avukat Köksal Bayraktar seçildi.  
 
Divanın oluşturulmasının ardından konuşan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, "Askeri savcılık, avukatlık, öğretim üyeliği hayatım oldu. Tek sanık olmam eksikti, onu da tamamlamış olduk" dedi.
 
Yargının görevini yapmayı etkilemekten dolayı yargılandıklarını ifade eden Kocasakal, "Hakkımızda 3 ayrı suç duyurusu var. Baro başkanı olarak benim bir tane daha fazla. Baro kimsenin emir eri değil. Çok tarihi bir genel kurulu birlikte yapıyoruz" diye konuştu. 
 
Konuşmanın ardından Köksal Bayraktar, basın mensuplarının kürsüden inmesini istedi.
 
Bunun üzerine kürsüden inmek istemeyen ve Akit Gazetesi muhabiri olduğu belirtilen Mehmet Özmen ile görevliler arasında arbede çıktı. Arbedede  yaralanan Özmen, ambulansla hastaneye kaldırıldı.
 
Olağanüstü genel kurulun sonunda bildiri yayınlanacak.