Bartın'da eğitime destek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BARTIN'DAN / Sabiha TOPRAK

Bartın yöresi, gezilmeye görülmeye değer yerlerle dolu. İstanbul'un fatihi Fatih Sultan Mehmet Amasra'yı gördüğü zaman, 'Ben öldüm de cennete miyim; burası çeşm-i cihan' demiş. Turizm yönünden zengin olan Bartın il olduktan sonra sanayi de hareketlenmiş, yatırımcılar çoğalmış.

Bartın Valisi İsa Küçük, halkın sevgisini kazanan, yatırımcının yanında olan valilerimizden biri.

Görev yaptığı ildeki sorunlarla bire bir ilgilenen, sorunlara çözüm bulmaya çalışan, Bartın'a iş adamlarını davet ederek yatırımcılarla diyaloga giren, başta Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere kurum kuruluşlarla, sivil toplum örgütleriyle sürekli temas halinde olan Vali Küçük, Bartın nasıl kalkınır, neler yapabiliriz diye durmaksızın çalışıyor.

Ben bu yazımda Küçük'ün yatırımlara yönelik çalışmalarını değil, eğitime, dayanışmaya verdiği önemi anlatacağım. Bartın Valisi İsa Küçük, halka sesleniyor, "Diğer illere göre eğitime yardım yapmada çok alt noktalardayız. Yardım ve dayanışma noktasında Bartın'la övünelim; eğitime, öğrenci burslarına, kimsesizlere, yardıma muhtaçlara yardım konusunda Türkiye sıralamasında üst seviyelerde olalım" diye çağrıda bulunuyor.

Vali İsa Küçük ışık tutarak, bir ilke imza atarak 21. Vergi Haftası etkinliklerine ayrılan bütçenin yarısını  eğitime harcadı. Ayrılan bütçe ile Sütlüce ve Akmescit ilköğretim okullarına projeksiyon cihazı ve  kitaplar alındı. Vali, Bartın'da her kurumun bir kardeş okulu olsun istiyor ve bu doğrultuda başlatılan 'Kardeş Okul Projesi' başarıyla devam ediyor. Öğrencileri çiçeğe benzeten Küçük, "Bütün öğrenciler çiçekler kadar güzeldir, eğitim şart" diyor. Zaman, zaman okullara ziyarette bulunan Vali, öğretmenlik yaparak çocuklara sorular soruyor; öğrencilerle sohbet ediyor. Açılacak yüksek okulların, fakültelerin ilçeleri geliştireceğini söyleyen Vali Küçük, eğitime verdiği önem doğrultusunda öğrenciler gelmeden yurt sorunlarını çözüyor. Örnek verecek olursam, Ulus ilçesinde açılacak olan yüksek okul ve fakültede okuyacak öğrenciler için belediyenin mülkiyetinde bulunan oteli, üniversite öğrencileri için yurt yapma çabasında. 150-200 öğrenci bu yurtlarda kalır düşüncesi ile çalışıyor. Eğitime destek verirken yatırımları da göz önünde bulundurarak, "Hem eğitim hem yatırım" diyor. Ulus ilçesinde yüksel okulun olması turizme katkıdır. Ulus saklı cennettir, Ulu Yayla doğa harikasıdır. Hem eğitim hem ekonomi bir arada.

Bartın halkı valimizi yalnız bırakmayalım. Bartın'da yaşayan, Bartın dışında bulunan iş adamlarımız gelin eğitime destek verelim. Valimizin dediği gibi Bartın eğitimde, yardımlaşmada adını Türkiye'de birinci il, örnek il olarak duyursun.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir