Başbakan Davutoğlu teravih namazı kıldı

Başbakan Davutoğlu, Ramazan ayının ilk teravih namazını Diyanet İşleri Başkanlığı Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde kıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Davutoğlu, "Suriye'de, Yemen'de, Libya'da, Mısır'da birçok ülkede iç huzursuzluklar sebebiyle Ramazan'ı gerçek anlamda idrak edemeyen kardeşlerimiz olduğunu unutmamak lazım" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ramazan ayının ilk teravih namazını Diyanet İşleri Başkanlığı Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde kıldı.

Başbakan Davutoğlu,  Habertürk-Show TV canlı yayınının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Ahmet Hamdi Akseki Camii'ne geldi. 

Başbakan Davutoğlu cami çıkışında gazetecilerin, "Ramazan'ın ilk teravih namazını kıldınız" sözleri üzerine, "İlk teravihi eda ettik elhamdülillah.  Her şeyden önce Ramazan-ı şerifin bütün ülkemize, milletimize, İslam alemine, insanlığa hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.

Ramazan ile birlikte bütün İslam dünyasında, Türkiye'de, her hanede farklı bir manevi havanın esmeye başladığını ifade eden Davutoğlu, ailelerin iftarıyla, sahuruyla aynı masa etrafında tekrar aynı atmosferi paylaşmanın huzurunu yaşadıklarını vurguladı. 

Sokaklarda, iftar sofralarında bütün camilerde, teravihlerde tekrar bir merhamet ve şefkat atmosferinin hakim olduğuna işaret eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Elhamdülillah huzur içinde bir Ramazan'a eriştik. Ancak biz Ramazan'ı idrak ederken Suriye'de, Yemen'de, Libya'da, Mısır'da birçok ülkede iç huzursuzluklar sebebiyle Ramazan'ı gerçek anlamda idrak edemeyen kardeşlerimiz olduğunu da unutmamak lazım. Allah Türkiye'deki huzuru daim eylesin. Diğer ülkelerdeki kardeşlerimizin sıkıntılarının giderilmesi için de her türlü yardımı yapabilecek kudreti bize nasip eylesin. Bu Ramazan'ın ülkemiz için, bütün kardeş gönül coğrafyasında yaşayan kardeşlerimiz, kardeş halklar için hayırlı olmasını barış getirmesini, merhamet ve şefkat getirmesini niyaz ediyoruz. Bu vesileyle de bütün basın mensuplarımıza da Ramazan boyunca güzel haberler vermeleri duasını ediyorum. Güzel haberlerle, hayırlı haberlerle inşallah Ramazan'ı idrak eder bayrama ulaşırız." 

Davutoğlu'nun da katıldığı teravih namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in kıldırdığı öğrenildi.