”Başbakan dini siyasete alet etmeye devam ediyor”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, din konusunun ilkokul yaşındaki çocuklara indirgenmesinin son derece tehlikeli olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Öyle anlaşılıyor ki, Sayın Başbakan dini siyasete alet etmeye devam edecektir ve bunun ilkokul yaşındaki çocuklara indirgenmesi gerçekten de ülkenin geleceği açısından son derece tehlikelidir. Sayın Başbakan umarım bu tehlikenin farkındadır, farkında olmak zorundadır" dedi.

Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Çubuk ilçesinde kurban pazarını gezmesinin ardından bir dinlenme tesisinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun görevinden alınmasını nasıl değerlendirdiğinin" sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, bunun kendisi için "sürpriz" olduğunu belirtti. Bardakoğlu'nun, "diyanet işleriyle ilgili yasa tasarısının hazırlanmasına büyük katkı veren bir bürokrat olduğunu, toplum tarafından sevilen, sayılan, sağduyulu söylemleri olan ve güven veren bir insan olduğunu" ifade eden Kılıçdaroğlu, "Görevden alınması doğru değil. Bir kişi görevini layıkıyla yerine getiriyorsa görevini sürdürmesi hepimizin arzusudur. Çünkü bürokratlar iktidarın emir kulu değildir. Sayın Bardakoğlu'nun yaptığı bazı açıklamaların hükümet kanadında ciddi rahatsızlıklar yarattığı görülüyor" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "ilköğretimde türban" konusuyla ilgili tavrına ilişkin soru üzerine de "Başbakan Erdoğan'ın ilköğretimde türban konusunda sessiz kalmasının vahim olduğunu ve Başbakan'a yakışmadığını" öne sürdü.

"İlköğretimde türbanın özgürlüğü olmaz, çocuklar devletin koyduğu kurallar içinde okullarına devam ederler" diyen Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın da bu konuda "çok net söylemlerde bulunması" gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Evet demesi lazımdı. 'Devletin koyduğu kurallar vardır, ilköğretimde o kurallar geçerlidir, bütün çağdaş ülkelerde olduğu gibi. Biz de çağdaş bir ülkeyiz, bizde de aynı kurallar geçerlidir' demesi gerekirdi. Öyle anlaşılıyor ki, Sayın Başbakan dini siyasete alet etmeye devam edecektir ve bunun ilkokul yaşındaki çocuklara indirgenmesi gerçekten de ülkenin geleceği açısından son derece tehlikelidir. Sayın Başbakan umarım bu tehlikenin farkındadır, farkında olmak zorundadır. Birilerinin, bizlerin, aydınların, toplumun, yazarların çizerlerin bu ülkeyi sevenlerin, hepimizin Sayın Başbakan'a bunu hatırlatması lazım. Sayın Başbakan yanlış yapıyorsun. Oy avcılığı din üzerinden yapılmamalıdır. İnanç üzerinden oy avcılığı yapılmamalıdır. Dini eğer siyasete alet edersek her şeyden önce inancımıza haksızlık yapmış oluruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir